Yemek Kremalı ceviz çorbası tarifi: Kremalı ceviz çorbası nasıl yapılır?

Kremalı ceviz çorbası tarifi: Kremalı ceviz çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Kremalı ceviz çorbası tarifi: Kremalı ceviz çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak kremalı ceviz çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde kremalı ceviz çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer kremalı ceviz çorbası nasıl yapılır merak ediyor ya da kremalı ceviz çorbası tarifi arıyorsanız "kremalı ceviz çorbası tarifi, kremalı ceviz çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız kremalı ceviz çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. Oldukça lezzetli olan kremalı ceviz çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer kremalı ceviz çorbası tarifi arıyorsanız ve kremalı ceviz çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "kremalı ceviz çorbası tarifi, kremalı ceviz çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Kremalı ceviz çorbası tarifi

Kremalı ceviz çorbası malzemeleri

  • 4-5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal taze soğan
  • 1 su bardağı doğranmış ceviz
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat

Kreması için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Kremalı ceviz çorbası üzeri için

  • 1-2 dal taze kişniş
  • İri çekilmiş ceviz içi

Kremalı ceviz çorbası yapılışı

Tavuk suyunu tencereye alın. İnce kıydığınız sarımsak, taze soğan ve cevizi ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Çorbanın kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Dinlenen çorbayı püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Kreması için tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kremayı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın. Muskat cevizini de ekleyip ocaktan alın. Kremalı karışımı cevizli karışıma ekleyin ve tekrar ocağa alın. Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. İnce kıydığınız taze kişniş ve iri çekilmiş ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

Haberin Devamı