Yaşam Küçük kızın futbol tutkusu

Küçük kızın futbol tutkusu

Paylaş
Küçük kızın futbol tutkusu

En büyük tutkusu futbol olan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Helin Tunç, erkek arkadaşlarının yanında tek kız öğrenci olarak oynadığı okul takımında başarıyla mücadele ediyor

İnegöl Vehbi Koç İlkokulu 3. sınıf öğrencisi olan Helin Tunç, futbola olan merakıyla dikkat çekiyor. Teneffüs zili çaldığında Helin Tunç, hemen bahçede futbol oynayan erkek arkadaşlarının yanına gidiyor. Başlarda bu durumu yadırgayan erkek öğrenciler ise artık Helin gelmeden maça başlamıyor. Okul takımında da erkek öğrencilerin yanında tek kız olarak forma giyen Helin Koç, başarılı performansıyla takdir topluyor.

Haberin Devamı

'MANUEL FERNANDES'İ ÖRNEK ALIYORUM'

Futbol sevgisinin birinci sınıfta beden eğitimi dersinde öğretmeninin futbol oynatmasıyla başladığını söyleyen Beşiktaşlı Helin Koç arkadaşlarıyla futbol oynarken öğretmenin de kendisindeki yeteneği fark ettiğini önce sınıf takımına daha sonra da okul takımına alındığını belirtti. Hem okul takımında hem de İnegöl Beşiktaş Futbol Okulu’nda 2 yıldır ter döktüğünü belirten Helin "Futbol artık benim en büyük tutkum. Belediye başkanımız Alinur Aktaş’a sesleniyorum; İnegöl’e kız futbol takımı kursun. Hedefim ileride milli takımlarda oynamak. Beşiktaş’ın altyapısına seçilirsem de çok mutlu olurum. Kendime siyah-beyazlı takımın yıldız futbolcusu Manuel Fernandes’i örnek alıyorum" dedi.

Haberin Devamı

'FUTBOLDAKİ BAŞARISI DERSLERİNE OLUMLU YANSIDI'

Sınıf öğretmeni Davut Demiral ise Helin’i 1. sınıfta keşfettiklerini söyleyerek, "Beden eğitim dersinde özellikle futbol oynama isteği şevki vardı ve biz bunu kırmadık. Arkadaşlarıyla beraber futbol oynaması için onu takıma aldık ve Helin’in gerçekten bu konuda çok yetenekli olduğunu keşfettik. Hemen diğer öğretmen arkadaşlarla iletişime geçip, Helin’i okul takımına aldık. Helin’in futboldaki başarısı derslerine de olumlu yansıdı" diye konuştu. Okulun futbol takımı antrenörü Özden Suvat da pek alışık olmadıkları bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, Helin’i okul ve sınıf arkadaşlarının ilk başlarda biraz yadırgadıklarını söyledi. Daha sonra takım arkadaşlarının Helin’e alıştığını anlatan Suvat, "Şimdi takımda herkes Helin’le birlikte oynamaktan çok mutlu oldu. Umarım başarılı ve örnek bir sporcu olur. Helin okul haricinde İnegöl Beşiktaş Futbol Okulu’nda da oynuyor" dedi.

AA