Spor Kupadaki dev randevu Anadolu Efes’in

Kupadaki dev randevu Anadolu Efes’in

Paylaş
Kupadaki dev randevu Anadolu Efes’in

İntegral Forex Türkiye Kupası’nda günün beklenen maçında Anadolu Efes ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı

Fenerbahçe, iki uzunlu sistemine geri dönerken, Jan Vesely ve Ekpe Udoh’u ilk beşte başlattı. Anadolu Efes ise Bobby Dixon’ı savunmada yıpratması için Doğuş Balbay’ı ilk beşte başlatırken, Thomas Heurtel’i kenardan getirdi. Maça iki takım da temposuz hücumlarla başlarken, savunmaların çok sert olmamasına rağmen iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Bu bölümde Bogdan Bogdanovic’in sorumluluk almasıyla Fenerbahçe, bir adım öne geçti ve televizyon molasına 8-10 önde gitti.

Moladan sonra hücum ribaundlarını domine etmeye başlayan Anadolu Efes, Thomas Heurtel’in faul atışlarıyla maçta 13-12 öne geçse de Fenerbahçe çeyrek sonunda Gigi Datome’nin sayılarıyla tekrardan öne geçti ve ilk periyotunu 17-19 önde kapattı.


İkinci çeyreğe Fenerbahçe, Gigi Datome’nin üçlüğüyle başlasa da hücumda kontrolü eline alan Thomas Heurtel, arka arkaya sayılarla skoru 23-25‘e getirdi. İçeride Jan Vesely’i aktif bir şekilde kullanan Fenerbahçe, pota atlından bulduğu sayılarla farkı tekrardan altı sayıya (25-31) çıkardı.

Fenerbahçe’nin pota atlındaki üstünlüğünü içeriye daha fazla kapanarak çözen Efes, hızlı hücum sayılarıyla 7-1’lik bir seri yakaladı ve skorda 33-32 öne geçti. Efes içeriye kapanınca arka arkaya üçlükler cevap veren Fenerbahçe, skorda tekrar öne geçse de devre sonunda Efes, Thomas Heurtel’in serbest atışlarıyla skoru tekrardan dengeledi ve iki takım soyunma odasına 39-39 eşitlikle gitti.

Üçüncü çeyreğe savunmada çok sert başlayan Anadolu Efes, Fenerbahçe hücumlarını durdururken, 5-0’lık seriyle 46-39 öne geçti ve Zeljko Obradovic’e mola aldırdı. Moladan sonra Fenerbahçe, Kostas Sloukas’ın orta mesafesiyle Efes’in serisini kesse de hücum ribaundlarını domine eden Efes, farkı çift hanelere çıkarttı ve skoru 54-44‘e getirdi.

Pota altında büyük üstünlük kuran Efes, son bölümde farkı 13 sayıya kadar çıkarsa da Fenerbahçe, Jan Vesely ve Bogdan Bogdanovic’in sayılarıyla son çeyreğe girilirken skoru 59-50‘ye getirdi.

Son çeyreğe çok iyi başlayan Fenerbahçe, savunmayı yukarıya çekerken Efes’e üç dakika boyunca sayı atma şansı vermedi ve farkı beş sayıya (59-54) düşürdü. Fenerbahçe’nin serisine Tyler Honeycutt’ın sayılarıyla karşılık veren Anadolu Efes, farkı tekrardan dokuz sayıya (66-57) çıkardı.

Anadolu Efes, Tyler Honeycutt’ın üçlüğüyle farkı 12 sayıya çıkartırken, son dört dakikaya 72-60 önde girdi ve Fenerbahçe’ye mola aldırdı. Moladan çok iyi dönen Fenerbahçe, önce Datome, sonra da Sloukas’tan gelen üçlüklerle farkı tekrardan altıya (72-66) düşürdü.

Son bölümde sarı-lacivertli ekibin eline birçok fırsat geçmesine rağmen kullanamayınca Efes sahadan galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı