Gündem Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Paylaş
Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Kurban Bayramı’na çok az bir süre kala bayram tatilini fırsat bilenler tatil yörelerine akın edecek. Sahil bölgelerinde yoğunluk yaşanması beklenirken Kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler de bulundukları illerde Kurban yükümlülüklerini yerine getirecek. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte planlarını oluşturan vatandaşlar bayram tatili süresince hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Peki, Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte bayramda hava durumu...

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlik kısa tatil süresini turistik bölgelerde geçirmek isteyen vatandaşlar ile Kurban ibadetini bulundukları illerde geçirecek vatandaşlar Kurban Bayramı süresince hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte Kurban Bayramı hava durumu tahminleri…

Haberin Devamı

Kurban Bayramı arifesinde (10 Ağustos) Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde, bayramın ilk günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak dışında bayram sonuna kadar ülke genelinde havanın az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporu"na göre, bayram tatili süresince ülke sıcak havanın etkisinde kalacak.

Arife günü Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde, bayramın ilk günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak dışında, bayram sonuna kadar ülke genelinde havanın az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor.

Bu hafta yurdun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normalleri altına düşen ve hafta ortasından itibaren artmaya başlayan hava sıcaklıklarının, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının, ülke genelinde mevsim normalleri civarında, hafta sonundan itibaren yurdun güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bayram boyunca hava sıcaklıklarının Ankara'da 32-35, İstanbul'da 30-33, İzmir'de 36-39, Trabzon'da 26-28, Samsun'da 28-30, Erzurum'da 29-32, Bursa ve Adana'da 35-37, Antalya'da 37-40, Diyarbakır'da 39-42 ve Aydın'da 40-43 dereceler arasında gerçekleşeceği öngörülüyor.