Gündem Kurban fiyatları ne kadar? Bayram ne zaman, kaç gün tatil?

Kurban fiyatları ne kadar? Bayram ne zaman, kaç gün tatil?

Paylaş
Kurban fiyatları ne kadar? Bayram ne zaman, kaç gün tatil?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bugün kurban kesim bedelini açıkladı. Kurban kesim bedeli yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendi. Bu açıklamayla birlikte 'Kurban Bayramı ne zaman?' sorusu da gündem oldu. Diğer bir yandan bayram tatilinin kaç gün olduğu da merak edilen başka bir konu...

Kurban Bayramı'na yaklaşık bir ay kaldı. Bu hayırlı güne adım adım yaklaşılırken en çok merak edilen konu kurban fiyatları oldu. Bugün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kurban kesim bedelini açıkladı. Açıklamaya göre Kurban kesim bedeli yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlendi.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı'nın arefesi Miladi takvime göre 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Bayramın 1. günü 21 Ağustos Salı, 2. günü 22 Ağustos Çarşamba, 3. günü 23 Ağustos Perşembe, 4. günü ise 24 Ağustos Cuma günü kutlanacak.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Bayram tarihlerinin hafta başlangıcına gelmesiyle birlikte 9 gün tatil beklentisi iyice arttı. Bayram tatili hakkında henüz resmi bir açıklama yok. 9 gün tatil ilan edildiği takdirde vatandaşlar 17 Ağustos'tan itibaren tatile çıkacaklar.