Siyaset 'Kürtaj tartışılsın'
Paylaş
'Kürtaj tartışılsın'

ABD'de Harvard Halk Sağlığı Okulunda Sağlık Bakanları seviyesinde "Dönüştürücü Liderlik" konusundaki bir toplantıya katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ Türkiye'ye döndü

ABD’de Harvard Halk Sağlığı Okulunda Sağlık Bakanları seviyesinde "Dönüştürücü Liderlik" konusundaki bir toplantıya katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ bugün Türkiye’ye döndü ve İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, kürtaj konusundaki tartışmanın vatandaşın bilincini arttırdığını belirterek şunları söyledi:

" Evet, kürtaj tartışılsın. Ben tartışılmasın demem. Kürtajın tartışılması vatandaşımızdaki bilinç seviyesini arttırıyor. Kürtajları bizzat bu tartışmaların azaltacağından eminim. Sonuçta alınacak kararlar ve yeni hukuk ne olursa olsun bu tartışmanın kendisinin ülkeye ve ülkenin kadınlarına çok büyük yararı var. Tartışalım. Sınırlarını ben belirleyecek değilim. Biz bir rapor hazırlıyoruz. Ben ülkede yokken de arkadaşlarım bunun çalışmasını yaptılar. Bir kurul toplandı. Geniş bir uzmanlar kurulu. Şimdi Cumartesi günü ben de onlarla bir araya geleceğim. Tartışacağız. Ben Bakanlar Kurulumuza ve Başbakanımıza bilgi arz edeceğim."

Sağlık Bakanı Akdağ asıl sorunun tecavüzcünün çok ağır cezalara çarptırılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu kürtaj kısmı bir tarafa dursun. Ama tekrarlıyorum. Bir kadına isteği dışında bir cinsel saldırısı olan, yani saldırı olması için tabiî ki istek dışında olması lazım. Buna yeltenen veya tecavüz eden bir erkeğin kanaatimce çok ağır cezalandırılması gerekir. Önerimi, teklifimi tekrarlıyorum, Lütfen kürtaj meselesi üzerine, kadın hakkı adına hassasiyet gösterenler bu talebime ve önerime kulak versinler ve bu önerime destek versinler. Ben ülkemin Sağlık Bakanı olarak kadınların hukukunu bedensel ve ruhsal sağlığını korumak açısından caydırıcılık itibariyle, bağışlayın tırnak içinde söylüyorum tecavüzcüye çok daha ağır cezalar verilmesini öneriyorum. CHP Milletvekillerine soruyorum. Diğer partilere soruyorum. Bu işe çok daha fazla ilgi duyarak işin üzerine gelen kadın örgütlerine ve diğerlerine soruyorum. Bu teklifime ne diyorlar. Son günlerde artan kadın eylemleri içinde bu eylemlerini tecavüzcüye cezalar artsın diye yaparlarsa çok daha iyi olur."

Sağlık Bakanı daha sonra 18.00’de İstanbul’dan Ankara’ya gitti.

Faik KAPTAN/İSTANBUL,(DHA)

Haberin Devamı