Gündem Kuşadası'nda heyelan paniği

Kuşadası'nda heyelan paniği

Paylaş
Kuşadası'nda heyelan paniği

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde iki gündür etkili olan yağışların ardından meydana gelen heyelanın boyutları korkutuyor

Kuşadası'nda iki ayrı bölgedeki iki ayrı sitede meydana gelen heyelan, korku ve endişeye yol açtı. Site bekçilerinin uyanıklığı sayesinde bir facia önlendi.

Türkmen Mahallesi Akyar Mevkii'nde dün akşam saatlerinde kaymaya başlayan ve yolları yarılan Tuntaş Marina Sitesi'nde, heyelan gece boyunca sürdü.

Sabah saatlerinde kaymanın boyutları gün ışığına çıktı. Ağaçların köklerinden söküldüğü, duvarların yıkıldığı sitede binaların toprağa batmasının sürdüğü, oluşan yarıkların yaklaşık 3 metreye ulaştığı belirlendi. Sitenin 5 bloğundaki 50 daire boşaltıldı.

Kuşadası'nda toprak kayması yaşanan bir diğer bölge ise Özer Türk Stadyumu arkasındaki Işıkkent Sitesi oldu. Sitede H Blok'un önünde yer alan istinat duvarının çökmesi sonucu bloktaki 8 daire ile duvarın yıkıldığı yöndeki Nurgül Apartmanı'nda bulunan 4 daire boşaltıldı.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, heyelanın başlamasıyla Tuntaş Marina Sitesi'ndeki tüm dairelerin, Işıkkent Sitesi'nde ise tehlike altındaki bir bloğun boşaltıldığını, sakinlerinin otellere yerleştirildiğini belirtti.

Öte yandan güvenlik çemberine alınan Tuntaş Marina Sitesi'ndeki kaymanın sürmesi çevredeki sitelerde de endişe yaratmaya başladı.

Meteorolojinin açıklamalarına göre, yarın başlayacak ve 3 gün sürecek sağanak yağışların heyelanı hızlandıracağı ve bir faciaya yol açabileceği endişesi mahalle sakinlerini tedirgin etti.

Latif SANSÜR/Aydın (DHA)