Kuşburnu yağının bilinmeyen faydaları ve kullanım alanları nelerdir?

Kuşburnu; iyileştirici özelliklerinden dolayı eski Mısır, Maya ve Аmerikan yerlileri tarafından kullanılan tedavi edici özelliklere sahip bir üründü. Öyle ki, kuşburnundan çıkarılan yağ enfeksiyon direncini artırmak için önce şurup haline getirildi sonra da Britanya’da savaş dönemlerinde insanlara içirildi. Kuşburnu yağının bilinmeyen faydalarını Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato anlatıyor...

08 Nisan 2021, Perşembe 12:10 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KUŞBURNU BİTKİSİNİN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

KUŞBURNU BİTKİSİNİN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Kuşburnu bitkisi; içerdiği bol C vitamini ile bilinmektedir. Bunun haricinde A vitamini olan karoten, B1, B2, E ve K vitaminlerini içeriğinde barındırır. Mineraller bakımından da zengin olan bitki de; sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, mangan, bakır, çinko, sülfat, klorür ve nitrat bulunur. Yapısına baktığımızda tüylü ve çok sayıda tohuma sahip olduğu görülür. 3 metreye kadar uzayabilen boyu ile bitki çok güzel kokulu beyaz çiçekler açar. Daha sonrasında dökülen çiçekler meyveleri oluşturur.  

KUŞBURNU YAĞININ İÇİNDE NELER VARDIR?

KUŞBURNU YAĞININ İÇİNDE NELER VARDIR?

15-20 yıl öncesine kadar Anadolu kahvelerinde insanların sıkça içtiği çay türü de olan kuşburnu, bugün kozmetik alanında daha fazla kullanılmaktadır. Özellikle yağı ile şifa dağıtmaya devam etmektedir. Yağının içeriğinde; - Linoleik asit - Omega 6 yağ asidi, - Retinol, - Güçlü antioksidan olan likopen, - Oleik asit - Omega 9 yağ asidi, - A vitamini öncüsü beta-karoten, - C vitamini. 

DİREKT KULLANIMI İLE BENZERLERİNDEN AYRILIR

DİREKT KULLANIMI İLE BENZERLERİNDEN AYRILIR

Cilt üzerinde kullanılan ve doğal bitkilerden elde edilen birçok yağ bazı işlemlerden geçirilmek zorundadır. Çünkü seyreltilmedikleri takdirde derimiz üzerinde yarardan çok zarar verebilir. Kuşburnu yağını cilt üzerinde doğrudan kullanabilir, herhangi bir taşıyıcı yağ ile seyreltmeye ihtiyaç duymayız. 

KUŞBURNU YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

KUŞBURNU YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

1 - Cildin yaşlanmasını, kırışıklık ve ince çizgilerin gelişimini önlemede başarılıdır. 2 - Yaraları azaltmaya ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. 3 - Cilt rengini ve dokusunu gençleştirmede kullanılabilir. 4 - Ciltte yağlı yapışkan bir his bırakmadığı için nemlendirici olarak rahatlıkla uygulanabilir. 5 - Sedef yaralarının tedavisinde faydalıdır. 6 - Kuru ve kırılgan tırnaklar üzerinde iyileştirici özelliği vardır. 7 - Yüksek antioksidan içeriği sayesinde ciltteki toksinleri atmada faydalıdır. 8 - Kuru ciltlerin doğal yolla yağlandırılarak tedavi edilmelerinde kullanılırlar. 9 - Kuru ve zarar görmüş saç tellerinin bakımında yararlanılır. 10 - Güneşten kaynaklanan cilt hasarını onarmak için çok faydalıdır. 11 - Suçiçeği yaralarını geçirmede yararlanılabilir. 12 - Akne izlerinden kurtulmak için kullanılabilir. 13 - Nemlendirici özelliği nedeniyle çatlakları önlemek ve azaltmaya yardımcı olur.  

NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kuşburnu yağı yoğun etkisi nedeniyle özellikle yağlı ciltlerde kontrollü uygulanmalıdır. Cildi daha fazla yağlandırarak aknelerin oluşmasına sebep olabilir.  

KUŞBURNU YAĞI MASKESİ

KUŞBURNU YAĞI MASKESİ

Kuşburnu yağı ile yapacağınız doğal cilt maskesi, cildinizi derinlemesine temizler, nemlendirir, besler ve yumuşatır. Cildinize ışıltı ve parıltı katar. Kuru ve karma ciltler için önereceğimiz bu maskeyi yağlı ciltlerin uygulamaması gerekir. 1 çay kaşığı kuşburnu yağı, 1 çay kaşığı bal 1 tatlı kaşığı yağsız yoğurt ile bu maskemizi hazırlayacağız. Öncelikle balı bir kase içerisinde iyice karıştırın ve yumuşatın. Ardından üzerine yağsız yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak da 1 çay kaşığı kuşburnunu da ekleyip karışımı sürülebilir hale getirin. Elde ettiğiniz bu karışımı cildinize sürdükten sonra 15 dakika bekleyin ve süre bitiminde cildinizi bol ılık su ile yıkayın. Haftada 3 kez uygulamanız yeterli olacaktır.  

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Ağız kokusunu gidermenin 10 yolu