Gündem Kütahya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Kütahya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Paylaş
Kütahya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde dün çıkan ve bugün sabaha karşı kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın çıkmasıyla yeniden etkili olmaya başladı

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinde başlayan yangının sabaha karşı kontrol altına alındığını anımsatarak, rüzgarın etkisiyle bölgede alevlerin tekrar yükseldiğini söyledi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesi sınırlarına doğru yönelen yangına müdahale edildiğini aktaran Oktar, şunları kaydetti:

9 HELİKOPTER MÜDAHALE EDİYOR


"Soğutma çalışmaları sürdürülüyordu. Rüzgarın çıkmasıyla yangın yeniden etkili olmaya başladı. Yangının etkili olduğu alandaki yanmayan ağaçlar tutuştu. Havadan ve karadan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yangına 9 helikopter ve 3 yangın söndürme uçağıyla müdahale ediyor. Ayrıca çok sayıda arazöz ve dozer çalışma yapıyor. Bilecik'in Bozüyük ilçesine doğru yönelen yangının ilerlemesi ekiplerin müdahalesiyle durduruldu."

Oktar, yangının yeniden kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Öte yandan, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ise yangının sınırı geçmesi ihtimaline karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kütahya’nın Domaniç İlçesi’ne bağlı Çukurca Beldesi yakınlarında dün öğlen, belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını, bugün akşam saatlerinde kontrol altına aldı. Yetkililer çevre il ve ilçelerden gelen arazözler, iş makinaları, uçak ve helikopterlerle müdahalede bulunan yangının ilk olarak yayılmasının önlendiğini, ardından da yapılan çalışmalarla kontrol altına alındığını bildirdi. Yangının söndürme ve soğutma çalışmalarının gece boyunca süreceği belirtildi.

AA


Kütahya’da orman yangını sürüyor