Türkiye (Son Dakika) Kütahyalılar eylemde ısrarlı

Kütahyalılar eylemde ısrarlı

Paylaş
Kütahyalılar eylemde ısrarlı

Mera yoluna yapılacak müze binası için önceki gün kadınıyla erkeğiyle eylem yapan Kütahya İnköy Mahallesi sakinleri, “Müze binasının yapılmak istendiği yer köyün üstündeki çayıra hayvanların geçebileceği tek nokta. Çözüm olmazsa eyleme devam ederiz” diyor.

Kütahya’nın 2980 nüfuslu İnköy Mahallesi’nde müze binasına karşı ellerinde orak, balta, tırpan, kürek ve sopalarla eylem yapan köylüler, “Biz çiftçilik ve hayvancılıkla geçiniyoruz. Bu binanın yapıldığı yer hayvanlarımızın çayıra tek geçiş güzergahı” derken, çözüm bulunmazsa yeniden eylem yapabileceklerini söyledi.



Habertürk'ün haberine göre; eyleme katılan köylülerden Havva Uzun, “Mera alanına müze yapmak istiyorlar, çayırlarımıza. Biz de yapılmasını istemiyoruz. Geçimimizi hayvanlarımızla sağlıyoruz, burada otluyorlar” dedi. Uzun’un eşi Halil Uzun da köye 800 metre uzaklıkta müze yapılmak istendiğini ve zemin etüdü çalışmalarına başlanması üzerine köylüler olarak bir araya gelip, “Çevremiz elden gidiyor, hep beraber müdahale edelim” diyerek eylem kararı aldıklarını anlattı. Halil Uzun, “İnköy’ü 2006’da mahalle yaptılar. Bizim köy merkeze en yakın köy. Şehir mezarlığını getirdiler arazimize, Organize’yi getirdiler, TOKİ’yi getirdiler, arıtma tesisini getirdiler. Köyün çevresi komple bunlarla kaplı ortada kaldık.



Müze binasının yapılmak istendiği yer köyün üstündeki çayıra hayvanların geçebileceği tek nokta. Bu bina yapılırsa orayı da kapatacak. Köy onun için ayaklanıyor. Vali bey ‘2-3 gün müsaade edin, çözüm bulayım’ demiş. Müzenin yerinin değiştirilmesi ihtimali var. Bu sabah müze yerinde çalışma yoktu. Sorun sürerse yine eylem yapılır” diye konuştu. Uzun, önceki günkü eyleme de kadın-erkek 2 bine yakın kişinin katıldığını ifade etti.



İnköy Mahallesi Muhtarı Osman Keleş kendisinin eyleme katılmadığını, müze alanında eylem yapacak köylüleri de “Taşkınlık yapmayın, birine zarar vermeyin” diye uyardığını belirterek, “Müze projesi 2012’den beri sürüyor. Valimize müze için alternatif 5 yer gösterdim. 2012’den beri gösteriyorum. Önceki valilere de gösterdim, kimse kabul etmiyor. Bizim köyde 3 bini küçükbaş toplam 5 bin 35 hayvan var. Hayvancılıkla geçiniyoruz” ifadelerini kullandı.






Haberin Devamı