Gündem KYK burs başvuruları için geri sayın! Peki ne zaman başlayacak?

KYK burs başvuruları için geri sayın! Peki ne zaman başlayacak?

Paylaş
KYK burs başvuruları için geri sayın! Peki ne zaman başlayacak?

Üniversite öğrencilerinin çoğunluğu deyim yerindeyse dört gözle KYK burs başvurularının başlamasını bekliyor. İşlemlerin her an başlayabilir olması öğrencileri tetikte tutarken kesin olmayan tarih nedeniyle yüz binler 'KYK burs başvuru işlemleri ne zaman başlayacak?' sorusunu yöneltiyor.

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin neredeyse tamamı KYK burs başvuru işlemlerinin ne zaman başlayacağı hakkında fikir edinmek istiyor. Ekim ayının ortalarına girdiğimiz bu günlerde "KYK burs" dillerden düşmüyor. Kesin olmayan tarih öğrencilerde heyecanı tavana çıkarırken KYK'nin sitesi ise sürekli olarak kontrol ediliyor. Peki başvurular ne zaman başlar?

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK'nin resmi sitesinden konuya ilişkin henüz bir açıklama yok. Sosyal medya hesaplarından da bir duyuru yapılmış değil. 2 Ekim tarihinde açıklanan ek kontenjan ve diğer kontenjan türleri için yurt başvuru tarihlerinin, 10 Ekim'de son bulacak olması, gözleri 10-15 Ekim'e çevirmiş durumda. Öte yandan üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemleri henüz tamamlanmadı. Bu işlemler bittiği takdirde başvuru işlemleri de başlayacak. KYK burs ve kredi başvurularında son iki yılı incelediğimizde ise 2016 yılında burs ve kredi başvurularının 3 Ekim, 2017 yılında ise 16 Ekim'de başladığını görüyoruz.

2018 KYK BURS ÜCRETİ KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki eğitim döneminde burs oranlarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta 1000 liraya, doktorada ise 1500 liraya yükseltme kararı aldık. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin yemek yardımını da 8 liraya yükselttik.” dedi.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR E DEVLET SİSTEMİNDEN

Yakın zaman içinde başlaması ön görülen KYK burs başvuru işlemi, online olarak oldukça kolay şekilde yapılıyor. Başvuruların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi e-Devlet üzerinden yapılacağı tahmin ediliyor.

E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.