Eğitim - Kariyer KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nereden bakılır? e-devlet burs sonucu sorgulama ekranı

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nereden bakılır? e-devlet burs sonucu sorgulama ekranı

Paylaş
KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nereden bakılır? e-devlet burs sonucu sorgulama ekranı

KYK burs sonuçları ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından heyecanla bekleniyor. e-devlet üzerinden yapılan burs başvuruları 10 Kasım tarihinde tamamlanmıştı. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nereden bakılır? İşte, burs sonucu sorgulama ekranı…

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1300 TL, doktora öğrencilerine 1950 TL burs verilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu KYK burs sonuçlarına ilişkin geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız” demişti…

Haberin Devamı

KYK 2022 BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK 2022 burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir tarih açıklaması yapılmadı. Bununla birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, geçtiğimiz yıl burs başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından sonuçlar yaklaşık bir ay sonra açıklanmıştı. 2021 burs başvurularının 10 Kasım tarihinde sona erdiği göz önüne alındığında sonuçların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

SONUÇLARA NEREDEN BAKILIR?

KYK burs başvuruları e–devlet üzerinden yapılmıştı. Sonuçlar da yine e-devlet sisteminde Gençlik ve Spor Bakanlığı sayfasından öğrenilebilecek.

Haberin Devamı

Sonuçların açıklanmasıyla KYK bursu ya da öğrenim kredisi hakkı elde eden öğrencilerin e-Devlet sayfası üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Ancak, taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilemiyor.

BURS BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS BAŞVURULARI DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL İLERLİYOR?

KYK burs başvurularının değerlendirilmesi sırasında öğrencilerin başvuru sırasında bildirdikleri sosyal, ekonomik ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığınca kamu kurumları vasıtasıyla teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme neticesinde başvuru yapan öğrencilere burs veya öğrenim kredisi tahsis ediliyor.

Değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu yüzde 40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk kez giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.