Gündem Başvurular sona erdi gözler sonuçlarda! KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

Başvurular sona erdi gözler sonuçlarda! KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Başvurular sona erdi gözler sonuçlarda! KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvurularının sona ermesi sonuç beklentilerini iyice artırdı. Yüz binlerin aklında tek bir soru var: KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuç için kritik tarih...

KYK burs sonuçları için geri sayım başlarken, yüz binlerce kişi kesin tarih konusunda net bir bilgi almaya çalışıyor. KYK'den net bir duyuru yapılmaması nedeniyle de en azından sonuçlar için yakın tarihe ilişkin fikir edinilmek isteniyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

KYK kredi ve burs başvuruları bilindiği üzere 21 Ekim'de son bulmuştu. Son başvuru tarihi üzerinden iki gün geçti ve sonuçlar için heyecan katbekat artmaya başladı. Özellikle üniversiteye yeni katılanlar sonuçlar hakkında bir hayli heyecanlı... KYK'den net bir tarih geçilmediği için en azından sonuçların ne zaman açıklanabileceği konusunda fikir edinmek isteniyor.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarına ilişkin KYK'nin resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılmış bir duyuru yok. Geçen seneki süreci incelediğimizde 24 Ekim'de biten başvuruların 16 Kasım'da açıklandığını görüyoruz. Aradan geçen 23 günü hesaba katarsak 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

BURS, ÖĞRENİM KREDİSİ VE KATKI KREDİSİ ARASINDAKİ FARK

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Öğrenim Kredisi, yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Katkı Kredisi ise yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

HATALI BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.