Gündem KYK bursları ne zaman yatacak? Kaç lira yatırılacak?

KYK bursları ne zaman yatacak? Kaç lira yatırılacak?

Paylaş
KYK bursları ne zaman yatacak? Kaç lira yatırılacak?

KYK burs sonuöları kasım ayında açıklandı ardından taahhütnama onayı için süreç başladı. 3 gün boyunca burs almaya hak kazananlar e-Devlet'ten işlemlerini halletmeye çalışırken Kredi Yurtlar Kurumu işlemleri 30 Kasım'a kadar uzattı. Cuma günü sona eren onaylamanın ardından on binlerce kişi "KYK bursları ne zaman yatacak?" sorusuna ağırlık verdi.

"KYK bursları ne zaman yatacak?" sorusu KYK taahhütname onay işlemlerinin bitmesiyle birlikte öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Süreci bilmeyenler, detaylı bilgiye ulaşmaya çalışırken burs ücretinin mikratı da bir başka araştırma konusu durumunda...

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK bursları Ocak 2019'da yatacak fakat tam tarih şu an için belli değil. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır.

BURS MİKTARI 500 TL OLDU

Burs/kredi Ocak 2018’den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı.