Gündem KYK bursları ne zaman yatacak? Taahhütname onay süresi uzatıldı!

KYK bursları ne zaman yatacak? Taahhütname onay süresi uzatıldı!

Paylaş
KYK bursları ne zaman yatacak? Taahhütname onay süresi uzatıldı!

KYK burs sonuçları 13 Kasım'da ilan edilmişti. Bu tarihten itibaren günbegün araştırılan konu burs ücretlerinin ne zaman yatacağı oldu. Burs almaya hak kazananlar, "KYK bursları ne zaman yatacak?" sorusunu sorarken bugün KYK'dan çok önemli bir duyuru geldi ve burs/kredi taahhütname onay süresinin uzatıldığı belirtildi

Kasım ayının sonuna doğru KYK burslarının ne zaman yatacağı konusu sık sık araştırılıyor. KYK bursu almaya hak kazananlar, günlü olarak net tarihi almak için "KYK bursları ne zaman yatacak?" sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Öte yandan burs ücretlerinin ne kadar olduğu da öğrenciler için büyük bir öenm arz ediyor.

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK bursları Ocak 2019'da yatacak fakat tam tarih şu an için belli değil. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır.

KYK TAAHHÜTNAME SÜRESİNİ UZATTI

Kredi Yurtlar Kurumu bugün yaptığı duyuruda "Yurt içinde ve yurt dışında öğrenim görmekte olup KYK burs/kredi taahhütname onay süresini kaçıran öğrenciler, taahhütnamelerinizi 25-30 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden onaylamayı unutmayın!" uyarısında bulundu.

BURS MİKTARI 500 TL OLDU

Burs/kredi Ocak 2018’den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı