Bilim - Teknoloji Lenovo ThinkPad X1 Fold’u Türkiye'de satışa sunuyor
Paylaş
Lenovo ThinkPad X1 Fold’u Türkiye'de satışa sunuyor

Lenovo, dünyanın ilk katlanabilir ekranına sahip dizüstü bilgisayarı ThinkPad X1 Fold’u Türkiye’de tanıttı. Bir kitap gibi katlanabilen ThinkPad X1 Fold, dünyada ilk kez yan yana iki ekranı aynı anda kullanım olanağı sağlıyor. 42.499 TL fiyattan satışa sunulan cihaz, ANC Headphones, Presenter Mouse ve Travel Hub hediyesiyle geliyor.

Katlanabilen ThinkPad X1 Fold, çevrimiçi göz atma, video aktarma ya da sunum izleme amacıyla ayrıca tablet gibi de kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

ThinkPad X Fold, kullanıcıya isterse bölünmüş ekran deneyimi isterse de kalem, klavye ya da parmakları kullanarak iki ekranla cihazı kullanma imkanı sunuyor. 999 gram ağırlığında olan ürün, küçük bir çantaya da sığdırabiliyor.

13,3 inç OLED ekranı bulunan ThinkPad X1 Fold, 2K (2048x1536 piksel) çözünürlük sunuyor. Klavyesi ile normal dizüstü bilgisayar gibi kullanılabilen ThinkPad X1 Fold isteğe bağlı olarak tablet gibi de kullanılabiliyor. Ürün, ayrıca Dolby Atmos hoparlörlere de sahip.

ThinkPad X1 Fold dizüstü bilgisayar, ekranı çevirdiğinizde, Lenovo Mode Switcher uygulaması sayesinde ekrandaki pencereleri kullanmak istediğiniz yöne doğru çeviriyor. Kullanıcıların ekranı hızla ikiye bölmesine ya da büyük bir görüntü elde etmek için tam genişliği kullanmasına olanak tanıyor. Ayrıca, ihtiyaç olduğunda kullanıcıların ekran üstü dijital klavyeden faydalanmaları için ekranı otomatik olarak ayarlıyor.

Haberin Devamı

Cihazın içine yerleştirilip kablosuz şarj edilebilen Bluetooth Mini Fold klavye ile kullanıcılar not alabiliyor ve belgelere eklemeler yapabiliyorlar. Ayrıca Lenovo Mod kalemi ile de kullanıcılar belgeleri imzalayabiliyor.