Eğitim - Kariyer LGS ne zaman açıklanacak 2020... LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS ne zaman açıklanacak 2020... LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
LGS ne zaman açıklanacak 2020... LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Liseye Geçiş Sistemi kapsamında uygulanan merkezin sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Yüz binlerce öğrenci, 2020 LGS sınav sonuçları için bekleyişini sürdürürken diğer yandan "LGS ne zaman açıklanacak 2020" sorusunun cevabını merak ediyor. 2020 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte LGS ile ilgili detaylar...

"LGS ne zaman açıklanacak 2020" aramaları an itibarıyla başladı. 2020 LGS sınav sonuçları için heyecan dolu bekleyiş devam ediyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözel ve sayısal soru ve cevapları yayımlamasının ardından LGS sınav sonuçları için de adayların beklediği müjdeli açıklamayı yaptı:

LGS ne zaman açıklanacak?

"LGS sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir."

LGS tercihleri ne zaman başlayacak?

LGS tercihleri, 16 Temmuz'da ilan edilecek olan LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Geçtiğimiz yıla bakıldığında tercihler sonuçlardan yaklaşık 1 hafta sonra başlamıştı. Buna göre 2020 LGS tercihlerinin 20-21 Temmuz tarihlerinde başlayacağı öngörülüyor.