Spor Londra'da Meksika Dalgası

Londra'da Meksika Dalgası

Paylaş
Londra'da Meksika Dalgası

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda erkekler futbol finali sürprizle noktalandı. Güçlü Brezilya'yı 2-1 yenen Meksika, tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu oldu. Meksika böylece, Londra'da da ilk altınını kazandı

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda erkekler futbol finali sürprizle noktalandı. Güçlü Brezilya'yı 2-1 yenen Meksika, tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu oldu. Meksika böylece, Londra'da da ilk altınını kazandı.

Futbol erkekler finali, Meksika ile Brezilya'yı karşı karşıya getirdi. Brezilya'nın savunmadaki hatasını çok iyi değerlendiren Meksika, Oribe Peralta'nın henüz 27. saniyedeki golüyle 1-0 öne geçti.

Bu golün avantajı ile çok iyi kapanan Meksika, yıldız oyunculardan kurulu rakibine gol şansı tanımadı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Brezilya, ikinci yarıda tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Ancak golü bulan yine Meksika oldu. 74. dakikada çok güzel bir duran top organizasyonunda, yine sahneye çıkan Peralta'nın kafa golü ile Meksika farkı 2'ye çıkardı.

Brezilya, 90. dakikada Porto forması giyen golcüsü Hulk ile farkı 1'e indirerek umutlandı.

Uzatma bölümünde tüm hatlarıyla rakibinin üzerine yüklenen Sambacılar, bitime 1 dakikadan kısa süre kala, Oscar ile çok net bir pozisyondan yararlanamayınca, Meksika tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu oldu.

Meksikalı futbolcular, maç sonunda büyük bir sevinç yaşadı. Kadrosunda henüz Avrupa'da forma giymeden Messi ve Ronaldo ile kıyaslanan Neymar, Chelsea'ye transfer olan Oscar ve yeni Paris Saint Germainli Lucas'ın yanı sıra, Hulk - Marcelo - Pato ve Thiago Silva gibi yıldızlar bulunan Brezilya içinse, ilk olimpiyat şampiyonluğu hayalleri, 4 yıl sonrasına; Rio 2016'ya kaldı.

NTVSPOR

Haberin Devamı