Beden Sağlığı Lösemi hastası minik Duru yardım bekliyor

Lösemi hastası minik Duru yardım bekliyor

Paylaş
Lösemi hastası minik Duru yardım bekliyor

1.5 yaşındaki lösemi hastası Duru bebeğin hayatta kalabilmesi için ilik nakli olması gerekiyor. Ailesi, tüm maddi imkanlarını kullanarak Duru için gerekli olan iliği Almanya'dan buldu. Şimdi ise ilik naklinin yapılabilmesi için maddi desteğe ihtiyaçları var

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Hamzaçebioğlu ailesinin 1.5 yaşındaki kızları Duru, 2015 yılı Haziran ayında lösemiye yakalandı. Duru Hamzaçebioğlu, o günden itibaren tedavi altına alındı, kemoterapi gördü. İlaç tedavisine cevap vermeyince Duru'nun tek kurtuluşu ilik nakli oldu.

Haberin Devamı

Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılara olumlu yanıt alan baba Tuğrul Hamzaçebioğlu, Duru’ya ilik nakli için uygun donörü bulduklarını belirtti. Hamzaçebioğlu, “Doktorlar bize tek çarenin uygun ilik olduğunu söylediler ve araştırmalar neticesinde Almanya’da bu iliği bulduk” dedi.

Fatsa’daki dostlarının kendisini hiç yalnız bırakmadığını, Duru bebek için seferber olduklarını söyleyen Hamzaçebioğlu, “Doktorlar kızımın kanserin en tehlikesine yakalandığını belirtiler. İlik naklinin gerçekleşmesi gerektiğini ve uygun donörün bulunmasını istediler. Bizler de araştırmalar neticesinde Almanya’da uygun ilik nakli bulduk. Maddi imkanlarımızı çok zorladık ve artık imkanımız kalmadı. Hayırsever vatandaşlardan bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Kızımızın bir an önce eski sağlığına kavuşmasını çok istiyoruz” diye konuştu.

2015 yılı Haziran ayından bu güne kadar Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Duru bebek için sosyal medya aracılığı ile bir sayfa açıldı.

Haberin Devamı

İHA