Magazin 'Alemin Kralı'na rekor ceza

'Alemin Kralı'na rekor ceza

Paylaş
'Alemin Kralı'na rekor ceza

RTÜK, kadına şiddeti meşrulaştırdığı gerekçesiyle kanala ve diziye ceza kesti

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), komedi dizisi Alemin Kralı'nda dayağın meşrulaştırıldığı ve kadına şiddetin özendirildiği gerekçesiyle dizinin yayınlandığı ATV ve ATV Avrupa'ya 890 bin lira ceza kesti.

RTÜK'ün hazırladığı raporda, dizinin karakterlerinden Kubat ve Nihale arasındaki ilişkiye dikkat çekilerek ikili arasında geçen diyaloglarda “lan, ulan, keriz, manyak, zilli” gibi kelimelerin psikolojik şiddetin aracı olarak kulanıldığı, ikisi arasındaki ‘sado-mazoşist’ ilişkinin zaman zaman Nihale’nin geliştirdiği komik stratejilerle kesintiye uğradığı, ancak Kubat’ın dayak atmaktan cinsel hazza benzer bir zevk aldığı yönünde değerlendirme yapıldı.

Raporda, "Kubat’ın sokakta rastladığı açık giyinen kadınlara yönelik şiddet arzusunun komik bir biçimde verildiği görülmüştür” denildi.

RTÜK, “toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar” hükümlerinin ihlal edildiği gerekçesiyle dizinin yayınlandığı ATV ve ATV Avrupa'ya toplam 890 bin TL’lik ceza kesti.

Haberin Devamı