Magazin Ali Gözüşirin: Oyunculuk beni ben yapan en önemli dönüm noktası

Ali Gözüşirin: Oyunculuk beni ben yapan en önemli dönüm noktası

Paylaş
Ali Gözüşirin: Oyunculuk beni ben yapan en önemli dönüm noktası

Son dönemde oldukça popüler olan ve dijital bir platformda yayınlanan Rise of Empires: Ottoman’da Radu karakterine hayat veren Ali Gözüşirin’le samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Hem Radu hem de kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunan ünlü oyuncu dönem dizileriyle ilgili merak edilenleri de anlattı.

Elif BAYRAM ARINMIŞ/ elif.bayram@posta.com.tr

Haberin Devamı

Oyuncuların canlandırdığı karakter kadar kendi hayatıyla ilgili özel bilgiler de epey bir merak ediliyor. Bu nedenle Ali Gözüşirin’e “3 kelime ile kendinizi tanımlayabilir misiniz?” diye sordum ve kendisini; istikrarlı, merhametli ve enerjik olarak tanımladı.

Özel bilgiler demişken ünlü oyuncu ‘Hayatınızda özel biri var mı?’ sorusunu ve günümüz ilişkilerinin kısa sürmesi hakkındaki düşüncelerini de tüm açıklığıyla yanıtladı:

“Açıkçası her şeyin hızlıca tüketildiği bir çağda yaşıyoruz. İlişkilerin çok hızlı başlayıp çok hızlı bitmesi de bunun eseri. Bilgiye, birikime, insana hemen hemen her şeye hiçbir emek sarfetmeksizin anında sahip olmak isteniyor. Ve sistem şu an bu kodları normalleştirmeye yönelik çalışıyor. Üzücü bir durum açıkçası keşke böyle olmasa. Her şeyin bir demlenme süreci olması gerektiğine inananlardanım, umarım böyle olmaya doğru evrilir. Şu an hayatımda birisi yok.”

Haberin Devamı


‘KENDİMİ ONUNLA İLGİLİ BİR İŞ YAPARKEN HAYAL EDEMEDİM’

Oyunculuk kariyerini seçmesini de hayatının dönüm noktası olarak anlatan ünlü oyuncu durumu şöyle açıklıyor:

“Kariyerimi oyunculuk üzerinden devam ettirmeye karar vermek beni, ben yapan en önemli dönüm noktası diyebilirim. Üniversitede Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldum fakat hiçbir zaman kendimi onunla ilgili bir iş yaparken hayal edemedim. İyi ki oyuncu oldum.”

‘DÖNEM DİZİLERİ GÜNÜMÜZ İŞLERİNE KIYASLA TEKNİK OLARAK ZOR’

Bu zamana kadar Uyanış Büyük Selçuklu ve Rise of Empires: Ottoman gibi dönem dizilerinde yer alan Ali Gözüşirin bu tür dizilerde yer almanın zorluğu hakkında bakın ne düşünüyor:

Dönem dizilerinde kostüm, dekor, ambiyans derken o dünyaya daha hızlı uyum sağlayabiliyorsunuz. İşiniz biraz daha kolaylaşabiliyor. Zorluk olarak, günümüz dizilerinden farklı oluyor tabii ki; sahne özelinde olmasa da teknik anlamda daha fazla zorlukları var. Günümüz işlerine kıyasla teknik zorlukları daha çok etkiliyor. (At, kılıç, kostüm gibi.)


‘ÇOK ÖNCEDEN ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUZ’

Ünlü oyuncu dönem dizilerinin hazırlık süreci hakkında da şunları söyledi:

Haberin Devamı

Bu sahnelerin koreografisini bizlere hazırlayan profesyonellerle çalışıyoruz, genelde bu sahneler çekilmeye başlanmadan çok önce çalışmalara başlamış oluyoruz.

Rise of Empires: Ottoman’da Vlad’ın kardeşi Radu’yu canlandıran Ali Gözüşirin canlandırdığı karakterle ilgili de açıklamalar da bulundu:

“O dönemin algısıyla düşündüğümde; tüm dünyada taht ve güç için evlatlar ve kardeşler katlediliyor. Fakat Radu’nun durumu biraz daha farklı çünkü Radu ne taht sevdalısı ne de güç. Fakat Vlad gibi, masum insanları dahi acımasız şekilde işkence ederek katleden bir abiye sahip. Bu nedenle aynı durum ve pozisyonda kalsaydım sanırım Radu’nun yaptığını yapardım.”

‘NE MUTLU BANA’

Sosyal medyada da oldukça popüler olan oyuncunun bir paylaşımının altına ‘Sen ağlayınca ben de ağlıyorum’ şeklinde yorum yapıldığını görmüştüm. Kendisine bu yorumla ilgili ne düşündüğünü sorduğumda şöyle cevap verdi:

“Elimden geldiğince hikâye ve karakter özelinde empati yapmaya çalışıyorum sonucunda böyle bir geri dönüş alabildiysem ne mutlu bana.”

Haberin Devamı

VAZGEÇİLMEZLERİ…

Son olarak ünlü oyuncu hayatındaki vazgeçilmezleri de şöyle sıralıyor:

“Ailem, mesleğim, kedim ve köpeğim”

En sevdiği kitap: Zülfü Livaneli - Serenad 

En sevdiği film: Joe Black 

En sevdiği şarkı: Demis Roussos - My Reason 

Fotoğraflar: Muhsin Akgün

 

TikTok'un içerik çeşitliliğini zenginleştiren ekip: NEDİR? TikTok hem sıra dışı içerikleri hem de hıza büyümesiyle uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Tabi bir içerik üretici olarak takipçi kazanmak ve bu platformdaki verimliliği artırmak da önemli. Biz de TikTok’ta içerik üretmenin önemi, TikTok’un içerik üreticilere sunduğu avantajlara ek platformda farklı tarzda içerikler üreten Nedir? kanalının doğuşu ve içerik tarzını Ediz Akatlar, Barış Dicle Sözbir ve Sahra Sözbir ile konuştuk.