Magazin Arif Keskiner’i son yolculuğunda dostları yalnız bırakmadı

Arif Keskiner’i son yolculuğunda dostları yalnız bırakmadı

Paylaş
Arif Keskiner’i son yolculuğunda dostları yalnız bırakmadı

Türk Sinema tarihine damga vuran birçok filmin yapımcısı olan Arif Keskiner önceki gün 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Keskiner için bugün Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda veda töreni düzenlendi. Keskiner, veda töreninin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Demirciköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

'Kapıcılar Kralı', 'Köşeyi Dönen Adam', 'Piano Piano Bacaksız', 'Maden', 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Sensiz Yaşayamam' ve 'Namus Borcu' gibi Türk sinemasında iz bırakan filmlerin yapımcılığını üstlenen Arif Keskiner, önceki gün yaşamını yitirdi. Sevenleri tarafından “Çiçek Arif” diye bilinen Arif Keskiner için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda veda töreni düzenlendi. Tören, Keskiner’in yapımcılığını üstlendiği filmlerin kısa bir barkovizyon gösterimiyle başladı.
Halil Ergün, Nur Sürer, Menderes Samancılar, Orhan Aydın, Levent Özdilek, Mazlum Çimen, Mustafa Alabora gibi isimler Keskiner’e son vedasını etmek için salondaki yerini aldı. Arif Keskiner’in meslek hayatında önemli bir yer edinen yakın dostları sahneye çıkarak Keskiner’i anlattı.

Haberin Devamı

 Arif Keskiner’in 25 yıllık hayat arkadaşı Hümeyra Erdoğan, gözyaşları içinde veda konuşmasını yaptı. Sevginin ne demek olduğunu Arif Keskiner’den öğrendiğini ifade eden Hümeyra Erdoğan, “Hayatımın 25 yılını onunla birlikte geçirdim. Hep yanımda oldu, hep destekçim oldu. Sevgi Boylum Al Yazmalım’da Asya soruyordu ya ‘Sevgi Nedir?’ Bana sevginin emek, dostluk, güven olduğunu öğretti. Son ana kadar eli hep elimdeydi. O sıcaklık hiçbir zaman gitmeyecek. Onu çok seviyorum ve hiçbir zaman unutmayacağım. O bizim iki gözümüzün çiçeği. Hatta son zamanlarda minik tavşanımızdı. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Hep sevgiyle anacağız” diye konuştu.

“50 YIL BOYUNCA ABİM OLDU”

Menderes Samancılar, “50 yıl boyunca abim oldu, yol gösterenim oldu, ışığım oldu. Hiç ayrılmadık. Bir hafta önce bir tane turunç götürdüm ona. Dokusunu çok severdi. Birkaç ay önce de bir şiir yazdım onu paylaştım onla. Gittiğimde turuncu verdim. Tırnağıyla kazıdı ‘Dayı bir de bunun şiiri vardı biliyorsun’ dedi. Eğildim kulağına okudum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen veda töreninin ardından Arif Keskiner’in naaşı Teşvikiye Camii’ne getirildi. Ünlü yapımcının sevenleri, tabuta kırmızı karanfiller bıraktı. Cenazeye Kadir İnanır, Kerem Alışık, Zafer Algöz, Kubat, Timur Savcı, Talat Bulut, Cahit Berkay, Hüseyin Avni Danyal, İzzet Öz, Bedri Baykam başta olmak üzere sinema dünyasından çok sayıda isim katıldı. Arif Keskiner’in kardeşi Hayrettin Keskiner, taziyeleri kabul etti.



Kadir İnanır, Türk sinema tarihinin unutulmaz filmleri arasında yer alan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın yapımcısı Arif Keskiner’e veda etmek için cenazede hazır bulundu. Filmde Türkan Şoray ile birlikte başrolü paylaşan Kadir İnanır, cenaze boyunca tabutun başında ayrılmadı. Konuşmak istemeyen İnanır’ın yaşadığı acı yüzüne yansıdı.
Cenazeye Türkan Şoray katılmadı. Arif Keskiner’in cenazesi öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Demirciköy Mezarlığı’na defnedildi.