Magazin Ayşe Erbulak: Yılmaz Gruda'yı son 10 yılda bir kere bile aramamış kişiler 'Ah Yılmaz Abim' yazacaklar

Ayşe Erbulak: Yılmaz Gruda'yı son 10 yılda bir kere bile aramamış kişiler 'Ah Yılmaz Abim' yazacaklar

Paylaş
Ayşe Erbulak: Yılmaz Gruda'yı son 10 yılda bir kere bile aramamış kişiler 'Ah Yılmaz Abim' yazacaklar

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle hastanede tedavi gören Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda(93) hayatını kaybetti. Ayşe Erbulak, usta sanatçıyı paylaştığı fotoğrafla andı. Erbulak, paylaşımında sitemini de dile getirdi.

Bir süredir sağlık sorunları yaşanan Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda 94 yaşında hayatını kaybetti. Ayşe Erbulak, usta sanatçıyı paylaştığı fotoğrafla andı. Erbulak, paylaşımında sitemini de dile getirdi.

Haberin Devamı

İşte Ayşe Erbulak'ın o mesajı:

"Yılmaz Gruda büyüğümüzü kaybetmişiz.
Daha 2 gün önce bu fotoğrafı görüp 'Yılmaz Gruda’ya Allah uzun ömür versin' yazmıştım.
3 yaşında filandım tanıdığımda, Dormen Tiyatro’sunun mihenk taşlarından biriydi.
Tanıyan hepimizde güzel bir yeri olduğuna inanıyorum.
Oğlum Dağhan Külegeç ile de dizide oynamıştı, bana telefonda 'Tam da Altan’ın torunu, görse gurur duyardı' demişti.
Sonra hastalandı, araya annemin hastalığı girince gidemedim ziyaretine... Suçluluk duygum ağır, açıkçası utanıyorum da... Neslinin son örneklerindendi.
Elvan’cığıma sabır diliyorum.
P.S. Son 10 yılda bir kere bile hatırını sormamış kişiler eski birlikte çekilmiş fotolarını koyup “Ahhh Yılmaz abimmm” yazacaklar. Bu günümüzün anma şekli...
Ayrıca Bu vesile ile fotodaki; Turgut Boralı, Altan Erbulak, Erol Günaydın ustaları sevgiyle analım..."

Haberin Devamı

Yılmaz Gruda, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Özel Güngören Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

 YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Ahmet Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Yılmaz Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk serüveni, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında görev yaptı. Bir dönem sahnelerden uzaklaşarak asıl mesleği olan memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yaptı. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.

Oyuncu Tolga Tiğin ve Ayşen Gruda'nın eski eşi olan sanatçı, aynı zamanda Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülür. Kamera önünde de yer alan Yılmaz Gruda, sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

YILMAZ GRUDA ÖZEL YAŞAMI

Yılmaz Gruda, ilk evliliğini 1957 yılında Tolga Tiğin ile birlikte yaptı. Bu evliliği 1963 yılında boşanma ile sonuçlandı. Gruda, daha sonra Türk sinemasının efsane isimlerinden biri olan Ayşen Gruda ile 1965 yılında dünya evine girdi. Bu evlilik 1976 yılında boşanma ile sonuçlandı. Yılmaz Gruda son evliliğini 1985 yılında Türkan Gruda ile yaptı. Gruda'nın bu evliliğide diğerleri gibi 2014 yılında boşanma ile sonuçlandı.

Haberin Devamı