Magazin Baba dizisinin konusu nedir? Show TV’nin yeni dizisi Baba nerede çekiliyor? Reşat Paşa Konağı nerede?

Baba dizisinin konusu nedir? Show TV’nin yeni dizisi Baba nerede çekiliyor? Reşat Paşa Konağı nerede?

Paylaş
Baba dizisinin konusu nedir? Show TV’nin yeni dizisi Baba nerede çekiliyor? Reşat Paşa Konağı nerede?

Baba dizisi ilk bölümüyle 15 Şubat Salı akşamı Show TV ekranlarında izleyicinin karşısına çıkıyor. Ay Yapım imzalı dizinin başrollerinde Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş gibi başarılı isimler yer alırken, Baba dizisinin konusu ve çekildiği mekanlar izleyici tarafından merak ediliyor…

Otoriter ve aile değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir baba olan Emin Saruhanlı (Haluk Bilginer) ve ailesinin hikayesinin konu edildiği Baba dizisi Show TV ekranlarında yayın hayatına “Merhaba” derken, diziye dair ayrıntılar da izleyiciler tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Özellikle Baba dizisinin fragmanında Reşat Paşa Konağı izleyiciden büyük ilgi görüyor…

Haberin Devamı

BABA DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

İzmir Ödemiş’te bir aile apartmanında hep beraber yaşayan, Saruhanlı ailesi, geleneklerine bağlı, kalabalık ve mütevazı bir hayat sürmektedir. Ailenin reisi Emin Saruhanlı (Haluk Bilginer) ise aile değerlerine sıkı sıkıya bağlı, mütedeyyin ve otoriter bir babadır. Ailede onun sözü geçer, o ne derse kimse karşı çıkmaya cesaret edemez.

Emin’in en küçük oğlu Kadir Saruhanlı’nın (Tolga Sarıtaş) bayram ziyareti için evine döndüğünde baba ile oğul arasında eski defterler yeniden açılır.

Yaşanan bir uçak kazası nedeniyle Saruhanlı ailesinin kaderini alt üst olur. Saruhanlı ailesini artık zorluklarla dolu yeni bir hayat beklemektedir ve Emin Saruhanlı ailesini korumak için hayatının en büyük sınavı ile karşı karşıya kalır.

Haberin Devamı

SHOW TV’NİN YENİ DİZİSİ BABA NEREDE ÇEKİLİYOR?

15 Şubat Salı akşamı izleyiciyle buluşan Baba dizisinin çekimleri İstanbul'un Beşiktaş ve Galata gibi yerlerinde gerçekleşiyor. Dizinin fragmanında yer alan konak ise yine İstanbul’da bulunan Reşat Paşa Konağı olarak biliniyor.

REŞAT PAŞA KONAĞI NEREDE?

Reşat Paşa Konağı, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunuyor ve Ahmet Reşat Paşa Köşkü olarak da tanınıyor. İnşaatına 1886 tarihinde başlanan Reşat Paşa Konağı ancak 14 yılda tamamlanabilmiştir. Konağın sahibi Ahmet Reşat Paşa 2. Abdülhamit döneminde Batı'da eğitim alan ilk maliyecilerdendir. Köşkün selamlık bölümü özel mülk olmakla birlikte, haremlik bölümü restoran olarak kullanılmaktadır.

BABA DİZİSİNİN OYUNCULARI KİMLER?

  • Haluk Bilginer- Emir Saruhanlı
  • Özge Yağız - Büşra Kalkan (Saruhanlı)
  • Tolga Sarıtaş – Kadir Saruhanlı
  • Hakan Kurtaş – İlhan Karaçam
  • Damlasu İkizoğlu – Kübra Saruhanlı
  • Taner Rumeli – Servet Saruhanlı
  • Zeynep Tuğçe Bayat – Şahika Saruhanlı
  • Ayda Aksel – Fazilet Saruhanlı