Magazin Bill Cosby'e beş kadından yeni taciz suçlaması

Bill Cosby'e beş kadından yeni taciz suçlaması

Paylaş
Bill Cosby'e beş kadından yeni taciz suçlaması

Oyuncular Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson ve Cindra Ladd, Bill Cosby hakkında yeni iddialarda bulundu. Bill Cosby, 5 kadın tarafından cinsel taciz ve cinsel saldırıyla suçlandı.

Amerikalı ünlü komedyen ve oyuncu Bill Cosby hakkında bir dizi cinsel taciz ve cinsel saldırı iddiası ortaya atıldı. 5 kadın, şu anda 85 yaşında olan aktörün 1969 ile 1991 yılları arasında kendilerine saldırdığını açıkladı.

Haberin Devamı

The Guardian'ın haberine göre; Oyuncular Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson ve Cindra Ladd'den Cosby'e yeni suçlamalar geldi.

Beş kadın, 1960'ların sonlarından 1990'lara kadar sette ya da diğer eğlence alanlarında oyuncu tarafından taciz edildiğini veya saldırıya uğradığını öne sürdü.

DAVA AÇTILAR

Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson ve Cindra Ladd; bu yasa tasarısından yararlanarak Cosby'ye, 'The Cosby Show'un çekildiği New York'un Queens ilçesindeki stüdyoya ve çok sevilen TV dizisini yapan NBCUniversal'a dava açtı. Kadınlar, komedyenin 'gücünü, şöhretini ve prestijini' kendilerini istismar etmek için 'alçakça ve korkunç bir şekilde' kullandığını iddia ediyorlar. Ayrıca söz konusu programda yer alan şirketlerin, Cosby'nin cinsel saldırılarına 'olanak sağladığı ve yardım ettiği' de öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Dava dilekçesinde, "Bill Cosby onlarca yıl boyunca kendi cinsel tatmini için düzinelerce kadına seri cinsel saldırıda bulunurken, diğer sanıklar da Bill Cosby ile olan birlikteliklerinden maddi çıkar sağlamak amacıyla bu cinsel saldırılara olanak sağlamış ve yardım etmişlerdir" ifadeleri yer aldı.