Magazin Bir Derdim Var ilk bölümüyle seyirciden tam not aldı

Bir Derdim Var ilk bölümüyle seyirciden tam not aldı

Paylaş
Bir Derdim Var ilk bölümüyle seyirciden tam not aldı

Kanal D’nin, yapımını AyNA Yapım’ın üstlendiği yeni dizisi Bir Derdim Var dün akşam yayın hayatına başladı. Birce Akalay ve Mert Fırat’ı başrollerinde buluşturan dizi büyük beğeni toplarken; sosyal medyanın gündeminden de düşmedi.

Bir hastanenin ergen ve çocuk psikiyatri kliniğindeki genç hastalar ve onlara yardımcı olmak için çabalayan doktorların dünyasına kapı aralayan dizi ilk bölümüyle seyirciden tam not aldı. Sosyal medyada da çok konuşulan dizi #BirDerdimVar etiketi ile TT olurken yaklaşık 10 saat gündemde kaldı.

Haberin Devamı

 Dizinin ilk bölümünde izleyici bir yandan klinikte çalışan doktorları daha yakından tanırken bir yandan da yeme bozukluğundan obsesif kompülsif bozukluğa, anksiyete bozukluğundan çoklu kişilik bozukluğa varan çok farklı tanılarla klinikte tedavi görev gençlerin dünyasına ortak oldu.

 

İlk bölümün açılış sahnesinde, kriz halindeki bir duruma müdahale ederken gördüğümüz Doktor Nilüfer, genç bir kız olan Senem’i intiharın ucundan döndürdü. Bir yandan da Senem’in davranışlarının ardındaki dinamikleri sorgulamaya başladı. Senem’in annesi ile olan ilişkisini yakından incelemeye başlayan Nilüfer, Senem’in davranışlarının ardında yatan duygusal yoksunluğu ortaya çıkarırken annesi Özlem’in de kendisinden bile sakladığı duyguları ile yüzleşmesini sağladı.  Nilüfer, bir yandan Senem’e yardımcı olmaya çalışırken bir yandan da yolu Kuzey isminde bir başka gençle kesişti ve bu kesişme onu hem mesleki olarak zora sokup hem de gizlediği sırlarının açığa çıkma tehlikesiyle yüz yüze getirdi. Çünkü bu karşılaşma, Nilüfer’i Savcı Ömer’in de radarına soktu. Nilüfer, Kuzey’in çevresine zarar vermesine sebep olan öfke nöbetlerinin ardında başka bir sorun olduğundan şüphelenirken Ömer Kuzey’e baktığında sadece şiddete eğilimli, potansiyel bir suçlu görmekteydi. Ömer’in Nilüfer’in hayatına girmesiyle Nilüfer’in sakladığı büyük sırrın ortaya çıkma ihtimali hem mesleğini hem de hayatını riske sokacaktır.

Haberin Devamı

 

“Kızınıza şiddet uyguladınız mı hiç?”

 

Dizinin birinci bölümünün hemen ardından yayınlanan yeni bölüm tanıtımında Beste adlı bir başka genç kızın okulda yaşadığı sorunları görüyoruz. Doktor Nilüfer ile Beste’nin yolunun kesişmesiyle kızın yaşadıklarının odağında aile içi şiddet şüphesi artarken, Nilüfer’in Beste’nin babasına “kızınıza şiddet uyguladınız mı hiç?” diye sorması dikkatleri çekiyor. Öte yandan Kuzey’in başına gelenlerden Savcı Ömer’i sorumlu tutan Nilüfer ile Ömer arasındaki sular hiç durulmuyor.

 

 

Bir Derdim Var yeni bölümüyle perşembe akşamı saat 20.00’de Kanal D!