Magazin Bizde 40 yaşındaki kadına 70 yaşında muamelesi yapılıyor

Bizde 40 yaşındaki kadına 70 yaşında muamelesi yapılıyor

Paylaş
Bizde 40 yaşındaki kadına 70 yaşında muamelesi yapılıyor

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en güzel kraliçesi Aydan Şener, Kanal D'nin 'Üç Kız Kardeş' dizisine katıldı. Biz de onunla buluştuk hem dizideki rolünü hem özel hayatını hem de sektörde kadınlara karşı uygulanan ayrımcı tavırları konuştuk.

Oyunculuğu ve güzelliğiyle bir döneme damga vuran Aydan Şener’den nihayet hayranlarının beklediği güzel haber geldi. Başarılı oyuncu uzun bir sürenin ardından Kanal D’nin çok izlenen dizisi ‘Üç Kız Kardeş’le ekrana dönüyor. Dizide Müjgan karakterini canlandıracak olan deneyimli oyuncuyla buluştuk.

Haberin Devamı

KALBİ GÜZEL OLMAYAN İSTEDİĞİ KADAR ESTETİK YAPTIRSA DA GÜZEL OLAMAZ BENİM KALBİM GÜZEL

Uzun zaman sonra ekranlarda sizi görecek olmak şahane. Çok ara verdiniz, özledik. Siz nasıl hissediyorsunuz?

Aslında ara ara birkaç dizide konuk oyuncu olarak yer aldım ama karakter olarak yer almadım çünkü istediğim bir proje gelmedi. Zaten tiyatro hayatımda çok daha büyük yer kaplıyordu ama bir yerden sonra ekranı da özlüyor insan. Bu teklif geldiğinde, “Hayır” diyemedim. Müjgan çok sıcak bir karakterdi. Diziyi de zaten vaktim olduğunca izliyor ve seviyordum. Hem ekip hem senaryo çok iyi.

ÜZERİMDE ‘EKRANA DÖN’ BASKISI VARDI

Hayranlarınız epey mutlu olmuştur bu habere, değil mi?

İnanılmaz güzel mesajlar alıyorum. Zaten sosyal medyadan hep bir ‘ekrana dön’ çağrısı vardı üzerimde. Resmen baskı altındaydım. “Niye yoksun?” diye kızıyorlardı bana.

Haberin Devamı

Müjgan karakterini sevdiniz mi?

Hem de çok. O yüzden de düşünmeden kabul ettim. Bir kez cesur ve güçlü bir kadın. Kendi ayakları üzerinde kimseye muhtaç olmadan durabiliyor. Ki ben kadınların hep güçlü olmasından yanayım. Böylesine acımasız ve kadın olmanın zor olduğu bir dünyada her kadın kendi ayakları üzerinde durmalı ve güçlü olmaya çalışmalı. Müjgan da yeri geliyor traktöre biniyor, yeri geliyor çapa yapıyor.

Müjgan’ı kısaca sizden dinlesek?

58’inci bölümde izleyiciyle buluşacağım. Dizi 2000’li yılların başında geçiyor. Müjgan da 1970 Türkiye güzeli. Kariyerini arka plana atarak genç yaşta yanlış bir evlilik yapmış ve boşanmış. Yıllar sonra oğluyla yeni bir hayat kurmak için Ayvalık’a taşınıyor ve Kalender ailesiyle yolları kesişiyor.

BİZDE 40 YAŞINA GELEN KADINA 70 YAŞINDA MUAMELESİ YAPILIYOR NEDİR BU YAŞA TAKIKLIK?

Dizide de gerçek hayatta da güzellik kraliçesisiniz ve güzelliğiniz hiç değişmiyor. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Teşekkürler. Aslında özel bir çaba harcamadım. Biraz genetik bence bu. Tabii ki yediğime, içtiğime dikkat ediyorum ama güzellik salonlarında sabahlamıyorum. Bazı şeyler Allah vergisi olarak bahşediliyor insana.

Genç görünme çabanız yok mu gerçekten?

Haberin Devamı

Asla genç görünme sevdalısı bir kadın değilim. Sadece olabileceğim kadar iyi görünmekten yanayım. Bizde maalesef bir kadın 40 yaşını geçtiği zaman sanki 70 yaşındaymış gibi muamele görüyor. Sonra da hep yaşınızla anılıyorsunuz. Bu yaşa takıklık, her şeyi ona bağlamak bana doğru gelmiyor. İnsan göründüğü ve hissettiği yaştadır.

Ama siz hep olduğunuzdan çok genç gösteriyorsunuz. Bunun hiç mi bir sırrı yok?

Bu biraz da insanın pozitifliğiyle, iç güzelliğiyle alakalı. Senin için güzel olmadıktan sonra istediğin kadar estetik yaptır, makyaj yap! Olmuyor, olmaz. Benim içim, kalbim güzel. O güzel olunca dışa da yansıyor. Kıskançlık, hasetlik, gereksiz ihtiras ve hırslar insanı yaşlandırıyor. Ben iyilikten yana bir insanım, iyilik de insanı güzel kılıyor.

‘DÖRT YAPRAKLI YONCANIN’ YERİNİ KİMSE DOLDURAMAZ

Eskilerin farkı neydi?

Samimiyet. Her şey daha sıcaktı. Bir de eskiden insanlar daha yakındı. Şimdi kopuk herkes. Herkesin elinde bir telefon… Sosyal medyaya fotoğraf koyacağım derken hayat kaçırılıyor.

Haberin Devamı

Türk sinemasının ‘dört yapraklı yoncası’ olarak anılan Filiz Akın, Türkan Şoray, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit’in günümüzde karşılığı olabilecek oyuncular var mı sizce?

Öyle bir karşılaştırma yanlış. Onlar bambaşkaydı. Kimse, kimsenin yerini dolduramaz. Kimse de kimsenin veliahtı falan olamaz. Tabii ki çok başarılı oyuncular var ama bir Türkan Şoray, Filiz Akın gibi oyuncular gelmedi.

Bir Aydan Şener de gelmedi bence.

Teşekkürler. Ne güzel bir söz.

DİZİYİ ÇOK BEĞENMESEM SIRF BAŞKA ŞEHİRDE DİYE KABUL ETMEZDİM

Dizi Ayvalık’ta çekiliyor. Hayatınız değişecek gibi?

Evet, dizi çok güzel bir yerde çekiliyor. Tek sorun evlatlarım. Biliyorsun 20’nin üzerinde kedim var ve hepsi çocuğum gibi. Onlarla bire bir ilgilendiğim için ayrı kalmak zor olacak. Projeyi beğenmesem başka şehirde olduğu için kolay kolay kabul etmezdim.

Yıllarca bir yerde oynamasınız da unutulmuyorsunuz, bunu neye bağlıyorsunuz?

Çok fazla emek vermek. Seyirciyle benim aramda müthiş bir büyü var ve o hiçbir zaman bozulmadı.

Haberin Devamı

Mesela ‘Çalıkuşu’ dizinizin üzerinden 40 yıl geçmiş ama halen hafızlardasınız. Bu nasıl oluyor?

Çünkü çok gerçekti. Ben bile kendimi Feride zannetmeye başlamıştım. Sonra yeniden çekildi. Ama bizimki gibi olmadı. Biz romanını oynadık. Kaç nesil izledi bizi. Diziyi uzatmak için romandan kopmadık. Klasik k Özel hayatınız ne durumda? Yalnız mısınız? eserleri uzatmak, konuyu sürdürmek yanlış.

BAŞROL OYUNCULARINDA AŞIRI ESTETİĞİ ÇOK YANLIŞ BULUYORUM

Günümüzün Aydan Şener’i olmak isteyen gençlere ne söylemek istersiniz?

Çok başarılılar ancak erken yaşta ve özellikle başrol oyuncularında aşırı estetiği yanlış buluyorum. Saygı duyuyorum ama doğallık iyidir. Ben hep doğal kaldım. Oyuncuların mimikleri jestleri doğal olmalı.