Magazin Çağan Irmak'tan modern bir masal

Çağan Irmak'tan modern bir masal

Paylaş
Çağan Irmak'tan modern bir masal

Çağan Irmak'ın yeni filmi 'Prensesin Uykusu', bu ay vizyona giriyor. Filmin başrolündeki Çağlar Çorumlu ve usta tiyatrocu Genco Erkal Milliyet Sanat'a konuştu

Çağan Irmak, yeni filmi 'Prensenin Uykusu'nu her filmi gibi sessiz sedasız tamamladı. Bir anne kız ve onların hayatına giren insanların öyküsünü anlatan filmin büyük bir sürprizi olduğu ekip tarafından en sık kullanılan cümlelerden biri. Sürprizin ne olduğunu vizyona girdiğinde öğreneceğiz. Filmin başrolünde bulunan Çağlar Çorumlu, ‘Geniş Aile’, ‘Teyzanne’ gibi dizilerde ve filmlerde gördüğümüz bir isim olsa da aslen tiyatro kökenli bir oyuncu.
Çorumlu filmin ana karakteri, Aziz'de kütüphanede çalışan, ev arkadaşıyla yaşayan bir adamı canlandırıyor. Genco Erkal’ın rolü ise bir hayli ilginç: Eskiden kült, avantür filmler çekmiş, şimdi emekli olmuş bir Yeşilçam yönetmeni...

‘Prensesin Uykusu’ ile ilgili konuşulanlardan biri de Çağan Irmak’ın en güler yüzlü filmi olduğu. Sizce de öyle mi?
Çağlar Çorumlu: Filmi henüz izlemedik. Ama çekimler sırasında çok eğlendik. Üstelik çok eğlenceli sahnelerimiz var. Çağan Irmak hayata dair anlardan komedi çıkarmayı çok iyi biliyor. Ortaya güler yüzlü bir film çıktığını düşünüyorum.

Film, modern bir pamuk prenses uyarlaması mı?
Genco E.: Sadece o değil, birçok masaldan ortak temalar alınmış. Yerli kültürümüzden de Türk masallarından da bir şeyler var, yabancı masallardan da. Çağan Irmak, birçok masalın öğelerini bir araya getirip, çağdaş bir masal oluşturmuş.

Çekimler rahat geçti mi?
Genco E.: Çok rahat bir çalışma oldu. Aslında filmde yüküm çok fazla değil. Ama Çağlar Çorumlu filmi başından sonuna omzunda taşıyor. Beraber olduğumuz sahnelerde çok eğlendik. Çağan Irmak, rahat çalışan bir yönetmen. Ne yapacağını, ne istediğini çok iyi biliyor. Etrafındaki insanlarla bakışarak anlaşıyor. Kimse- nin sesini yükselttiğini duymadım.

Haberin Devamı

Tiyatroda keşfetti

Ağırlıklı olarak tiyatro kökenli oyunculardan oluşan bir oyuncu kadrosunun setin bu huzurlu atmosferine katkısı oldu mu?
Genco E.: Çağan tiyatroyu çok seven bir çocuk. Ödenekli olsun, özel olsun, tüm tiyatroları izliyor, seviyor. İzlerken de, oradaki insanları görüyor. Onları nasıl ilerideki projelerinde kullanabileceğini de hayal ediyor.
‘’Umarım unutmazsın abi’’ dedim

Sizi de bir oyunda mı izleyip teklif yaptı?
Çağlar Ç.: Bir barda, Old City’de sahne alan Komedi Kılçık diye bir grubumuz var. Çağan Irmak beni ilk orada seyretmişti. Aradan 6-7 ay geçti, 'İstanbul Efendisi' adında başka bir oyunuma geldi. Onun çıkışında, oturup konuştuk. Oyunu, rolleri ve oyunculuğumu çok beğendiğini, benimle mutlaka çalışmak istediğini söyledi. Ben de, “Umarım unutmazsın abi” dedim. 3-4 ay sonra arayıp, böyle bir proje var, başlıyoruz diyeceğini tahmin etmemiştim.

Haberin Devamı

Röportaj: NİL KURAL/MİLLİYET