Magazin 'Cezai ehliyeti yoktur'

'Cezai ehliyeti yoktur'

Paylaş
'Cezai ehliyeti yoktur'

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ ilk bölümüyle geçen çarşamba ekrana gelmişti.

Dizide Alzheimer hastası ‘Rıza’ yakın arkadaşının 22 yaşındaki kızını öldürmekle suçlanıp, olaya dair hiçbir şeyi hatırlamaması üzerine cezaevine konuldu. Bu olay “Alzheimer hastalarının cezai ehliyeti var mıdır?” sorusunu gündeme getirdi.

Haberin Devamı

UNUTMAMA HASTALIĞI

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Arif Verimli, “Alzheimer hastaları yaptıklarının cezasını çekmezler. Suçu işlediği sırada herhangi bir psikiyatrik rahatsızlığın etkisi altında ise ve bu rahatsızlık muhakemeyi bozacak şekildeyse, cezai ehliyeti yoktur” dedi. Ekin Koç’un canlandırdığı ‘Umut’ karakterinin hipertimezi yani unutmama hastalığına sahip olması da çok konuşuldu. Doç. Dr. Taha Can Duman “Bu hastalar geçmişte yaşadıkları olayları ayrıntılı bir şekilde istemsizce hatırlar. Olumsuz anıları hatırladığında mental sağlığı olumsuz etkilenebilir” açıklamasını yaptı.

ÇARŞAMBALARI EKRANDA

Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven, Hande Ataizi, Burak Yörük, Hüseyin Avni Danyal, gibi başarılı oyuncuları kadrosunda buluşturan ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ ikinci bölümü ile yarın Kanal D’de.

Haberin Devamı