Cumartesi PostasıBakış estetiği ile kusursuz gözler

Bakış estetiği ile kusursuz gözler

Paylaş
Bakış estetiği ile kusursuz gözler

Kadınlarımız duygusaldır, sık ağlar. İletişim kurarken bol mimik yapar. E, zaten yapısal olarak gözlerimizin dış kenarları da düşük. Bu ve benzeri özellikler nedeniyle Türk kadınının göz çevresindeki yaşlanma, diğer ülke kadınlarına oranla daha çabuk gerçekleşir

Haber: Esra Özübek
eozubek@elle.com.tr


Tüm bu estetik sorunları ortadan kaldıran ve müthiş sonuçlar veren yeni bir estetik uygulama var: Bakış estetiği. Gözleri ve bakışları baştan yaratan yeni sistemi Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan’dan dinleyin.

Göz çevresinde en çok hangi estetik sorunlar yaşanıyor?

Kadınlarımızın göz dış kenarlarında belirgin aşağı dönüklük vardır. Sıcakkanlı oldukları için yüz mimiklerini de çok kullanırlar. Bu nedenle en büyük sorunları, mimik kırışıklıklarıdır. Gözkapakları ve kaşlar erken düşer, göz çevresi erken yaşlanır. Sonuçta gözkapaklarında fazlalıklar oluşur, iyice küçülen gözlerin ışığı söner.

Bakışları sönükleştiren ve göz çevresini yaşlandıran başka faktörler var mı?

Göz çevresi başlıca üç ana faktörün kontrolü altında. Birincisi ailesel. İkinci neden, çevresel etkiler: Sigara, alkol, madde bağımlılığı, düzensiz uyku, uzun süreli antidepresan kullanımı... Üçüncü faktör ise duygusallık. Fazla duygulu, sık ağlayan kişilerin göz çevresi çabuk yıpranır, hatta yaşlanmadan önce göz çevresinde deformasyonlar belirir.

Bakış estetiği nedir?

Gözler, beynin sinirsel uzantısı olarak dış ortamla direkt bağlantı kurar. Gözler ve çevresi, ruh halinin aynasıdır. Bütün bilinçaltını ve kederlerin yansımasını gözlerde görebiliriz. Yüz hatları kusursuz olan ama mutsuz, depresif bakan kişilerin güzelliği fark edilmez. Oysa yüz hatlarındaki kusurları, canlı gözlerle ve enerjik bakışlarla gizleyebilirsiniz. Yüze yönelik bütün müdahalelerde amaç, sağlıklı ve canlı bakışları ortaya çıkarmaktır. Bakış estetiği işte bu işe yarıyor. Göz ve çevresindeki sorunları ortadan kaldırmak için yapılan bir dizi operasyondur. Göz kenarları ve kaşları düşük, kaş arasında olukları olan, kaz ayakları belirgin, elmacık bölgesi belirginliğini kaybetmiş bir kişide, sadece göz kapaklarındaki fazlalıkları almak sınırlı sonuç getirir. Göz kapağı işlemine, göz kenarını yukarı kaldıran badem göz operasyonunu ve kaş kaldırma operasyonunu da eklerseniz, gerçek bir bakış estetiğini yakalarsınız.

Bakış estetiğinde hangi estetik uygulamalar var?

Üst gözkapağı fazlalığının alınması ve toparlanması, gözaltı torbalarının alınması, badem göz estetiği, kaş kaldırma, kaz ayaklarının tedavisi, kaş arası mimik kırışıklıklarını ve şakakları toparlama, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi ve gerilmesi, alın germe... Gözkapaklarındaki kırışıklık, sarkma, gevşeme problemlerini, üst ve alt için ayrı değerlendiriyoruz.

Hangi kusurlar oluştuğunda göz kapağı estetiği kaçınılmaz hale gelir?

Göz kapağı derisinin sarkması ya da kırışması, göz etrafında torbalanma ve çukurların oluşması, gözlerin çukurlu olması, gözaltında halkalar oluşması...

“Operasyonlardan sonra makyaj hilesi gereksiz”

Bu estetik operasyonlarda yaş sınırlaması var mı?

20-90 yaş arasındaki herkese yapılabilir.

Bakış estetiği, herkeste aynı sonuca yol açar mı?

Bakış estetiği, işlem yapılan herkesi birbirine benzetmez. Çünkü her bireyin göz çevresi ve sorunları farklıdır. Her hastaya farklı çözüm kombinasyonları sunulur.

Bakış estetiği ile genç ve canlı bakışlar için makyaja gerek kalmayacak demek ki.

Kadınlarımız, düşük göz kenarlarını yukarıda tutmak için çeşitli makyaj teknikleri kullanıyor. Hatta kaş ve göz dövmeleri yapılıyor. Pek çok yanlış uygulama görüyoruz. Üstelik, güvenilirliği tartışılan kimyasalların yarattığı göz çevresi sağlık sorunları da cabası. Badem göz estetiği ile her kadının arzu ettiği sonuca ulaşıldığı için, bu sorunlara yönelik makyaja ihtiyaç duyulmaz.

Uygulamaların, kişinin günlük hayatına yansıması nasıl olur?

Bakış estetiği operasyonu yaptığımız hastalarımız, hayata daha pozitif bakıyor. Özgüvenleri artıyor, çevresine de bunu hissettiriyor. Sonuçları, kalıcıdır. 70 yaşına gelseniz de göz çevreniz yaşlanmaz.

Erkekler de bakış estetiği operasyonları yaptırıyor mu?

Erkek hastalar, genellikle göz çevresini toparlama gibi taleplerle geliyorlar. Son derece haklılar bence. Göz çevresi, sadece bakışların değil, sağlığın ve düzenli yaşamın da göstergesidir. Hiçbir erkek sağlıksız ve kötü alışkanlıkları varmış gibi görünmek istemez.

Badem göz estetiği

Bakış estetiği operasyonunun en etkili aşamalarından biri ‘badem göz estetiği’.

Badem göz estetiği nasıl ortaya çıktı?

Kuzey ülkelerinde yaşayan insanların göz dış kenarları daha yukarıdadır. Anadolu’da ve Ortadoğu’da yaşayan kadınların göz yapısı ise aşağıya doğrudur. Bu da genç yaşta bile yorgun, üzgün, mutsuz, yaşlı bir yüz ifadesi ve bakışları beraberinde getirir. Oysa kadınlar, göz dış kenarlarının yukarıya çekik olmasını isterler. Bunun için badem göz operasyonu yapılıyor. Genellikle 25-45 yaş aralığındaki kadınlar tercih ediyor.

Operasyon nasıl yapılıyor?

Hastanın fotoğrafını dijital ortamda inceleyip kaş ve gözün dış kenarı için en uygun açıyı tespit ediyoruz. Sonra hastanın onayını alıyoruz. İşlem toplam 30 dakika sürüyor. Lokal anesteziyle sadece gözün dış köşesini uyuşturuyoruz. İşlem öncesi dış köşe işaretleniyor ve bu nokta yukarı doğru, kişinin arzu ettiği konuma taşınıyor. Önemli olan, 14-15 milimetre olan göz açıklığının muhafaza edilmesi. Yukarı taşınan doku çok basit bir askı ile kemiğin zarına tutturuluyor. Böylece çekik göz imajı oluşuyor. Saçtan daha ince olan dikiş malzemesi ile 3-4 dikiş atmak yetiyor. Dikişler 3-4’üncü günde alınıyor, kesinlikle iz kalmıyor.

Hasta kaç günde iyileşiyor?

İşlem bölgesine ince bir strip yapıştırılıyor, hasta evine gidiyor. O gün araba kullanması yasak. Sigara içenlerin gözünde üç günü geçen bir kızarıklık olabiliyor. İkinci günden itibaren banyo yapabilen hasta, hafta sonu bu işlemi yaptırdığında pazartesi günü fondöten sürüp işine gidebiliyor.

( 21.04.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı