Cumartesi Postası Bikini estetiğiyle gelen güzellik

Bikini estetiğiyle gelen güzellik

Paylaş
Bikini estetiğiyle gelen güzellik

Bikini giymek istiyorsunuz ama cesaret edemiyorsunuz. Çünkü karnınız sarkmış veya memeleriniz fazla büyük veya vajinadaki şekil bozukluklarından şikayetçisiniz. Ama artık bunlar sorun değil ki! Hepsinin çözümü var. Bu operasyonları anlatan Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal, yaz aylarında bikinisini gönül rahatlığıyla giymek isteyenlerin gönlüne su serpiyor...

Kanamasız-dikişsiz meme güzelliği

Küçük ya da büyük memelere sahip olmak, kadınların bikini giymesine engel teşkil edebilir. Memelerinin normalden büyük ya da küçük olduğunu düşünen kadınlar, dilediğince bikini giyememekten şikayet eder, estetik operasyon yaptırmayı düşünürler. Ancak hepsi buna cesaret edemez, çünkü ameliyat izinin kalacağından, bu yüzden yine bikini giyemeyeceğinden çekinir.

Oysa, ameliyat izi olmaksızın estetik müdahale yapmak da mümkün. Memelerin yeterince gelişmediği ya da asimetrik olduğu durumlarda ya da hastanın meme yapısı ile mutlu olmadığı, daha dolgun ve iri meme istediği durumlarda protez operasyonları yapılabilir. Meme büyütme için tek ve gerçek yöntem, protez ile olan, yani silikon ameliyatıdır. “Plastik cerrahın tercihine, hastanın ihtiyacına ve vücut tipine göre protez tiplerinden biri seçilmeli” diyen Op. Dr. Nuri Battal diğer kesi yöntemlerinden farklı olarak kanamasız, dikişsiz ve daha acısız gerçekleşen “koltuk altındaki kıllı bölgeden” yapılan kesiyi kullandığını belirtiyor.

Söz konusu keside sadece deri altına ilerlenerek kasın arkasına ulaşılıyor. Kas kesilmeyip aralanıyor, protez buradan yerleştiriliyor. Meme dokusu kesilmediği için iyileşme daha hızlı oluyor. Cilt; içerden dikişle, dışardan da bantla yapıştırılarak kapatılıyor. Genel anestezi altında ameliyathanede yapılan işlem 30-120 dakika sürüyor ve hastanede yatmayı gerektirmiyor. Özel sütyen kullanması gereken hasta nekahat döneminde sadece ağrı kesici ve koruma amaçlı antibiyotik alıyor. Meme küçültme ameliyatı ise duruş bozukluklarından, istediği kıyafetleri giyememekten, kamburluk başta olmak üzere bazı sağlık sorunlarından şikayet eden kadınlara uygulanıyor. Bir diğer operasyon da meme dikleştirme. Boyutun büyümesi, sarkmalar oluşması nedeniyle meme eski formunu kaybeder ve meme uçları aşağı iner. Sarkan memenin yeniden şekillendirilmesi için de dikleştirme operasyonu uygulanır. Memeler, istenilen konuma getirilirken aynı seansta uygulanacak bir protezle de arzu edilen hacim sağlanır.

Vajina estetiği

Konu başlığı, bikini estetiği ile ilgisiz gibi görünmesin size. Bu da içten dışa yansıyan bir güzellik konusu. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal bu durumu şöyle açıklıyor: “Dış genital organlarda doğuştan olan şekil bozuklukları ya da yaşla ortaya çıkan fizyolojik değişiklikler, birçok kadında rahatsızlığa yol açabilir. Bu da mutsuzluk ve komplekse, dolayısıyla cinsel sorunlara, hatta kıyafet seçiminde zorlanmaya neden olabilir.

Sorunları ortadan kaldırmak için vajina ameliyatları yapılır: Vajinanın dış üçte birini oluşturan orgazmik alan, iç ve dış dudaklar, vajina içinin genişliği ve perineal bölge denilen alandaki pubis (vajina üstündeki bölge), bacak içlerindeki aşırı yağ birikimi cerrahi olarak yeniden düzenlenir.” Op. Dr. Battal sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Dış dudaklar ya da büyük dudaklar, kadın cinsel organının, yani vulvanın dışarıdan bakıldığında görünen bölümünü oluşturur. Dış dudakların estetik görünümü ile ilgili olarak en sık rastlanan problemler; aşırı dolgun olması ya da yeterince dolgun olmamasıdır. Dış dudakların dolgunluğunun yanında bazen genital bölgenin üzerindeki kasıklar arasında kalan üçgen şeklindeki pubis bölgesi de dolgun olabilir. Bu da özellikle bikini giyildiğinde kötü bir görüntü oluşturur. Büyük dudakların dolgunluğu; genital bölgenin aşırı terlemesine, bu yüzden kötü kokmasına, vajina salgılarının birikerek mantar enfeksiyonlarına zemin hazırlamasına neden olabilir. Lokal ya da genel anestezi altında yapılan işlemde, dolgunluğa neden olan yağ dokusu ya liposuction ile azaltılır veya deride de fazlalık varsa kesilerek küçültülür. Büyük ve sarkık iç dudakların, dış dudakları aşarak aşağı ve dışarı doğru asimetrik olarak taşması da sorun yaratan bir konu. Ama bu da basit bir cerrahi işlemle düzeltiliyor, sarkık olan iç dudaklar normal görünümüne kavuşturuluyor.” 1-3 saat süren işlemler hastanede yatmayı gerektirmiyor. Operasyondan bir hafta sonra da denize girmek, banyo yapabilmek mümkün oluyor. 2-4 hafta sonra da hasta normal cinsel yaşamına dönüyor.

Laser bleaching ile denizin keyfi çıkar

‘Laser Bleaching’, aslında diş beyazlatma ile gündeme geldi. Şimdi vücut estetiğinde de başarılı sonuçlar yaratıyor: Bikini bölgesindeki renk koyuluğu laser bleaching ile ortadan kalkıyor. Yıllar içinde koltuk altı, bikini bölgesi, diz ve dirseklerde koyuluklar ve lekeler oluşabilir. Hollywood yıldızlarının da başvurduğu lazer bleaching yöntemi, cildi açık renkli ama bikini bölgesi esmer kişilere uygulanır.

Uygulama kolaylığı yaratan son teknoloji ürünü cihazlarla sorunlu bölgeye beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan yöntem uygulanıyor. Seans sayısı 4-8 hafta arasında olan uygulamanın sonunda bölge, hızlı ve güvenilir şekilde doğal rengini alıyor.

Daha sıkı bir karın

Aşırı kilo alma, hamilelilik gibi nedenlerle karın derisi ve kaslarında deformasyon olur. Böylece karın sarkıyor, gevşiyor. Bu da bikini giyildiğinde rahatsız edici görüntülere neden oluyor. Karın bölgesi yağlanmakla kalmamışsa, kasların arası açılmış ve sarkmışsa karın germe ameliyatı (abdominoplasty) yapılıyor. Genel anestezi altında yapılan ameliyatta izlenecek yöntem, deformasyonun derecesine göre değişir.

Başlangıçta karın ve çevresindeki fazla yağlar yağ çekme yöntemiyle çekilir. Ardından kasıkta daha önceden işaretlenen yerden bir kesi ile girilip zayıflamış karın kasları tamir edilir. Karnın ön duvarını oluşturan kasların arasında artan mesafe varsa, kapatılır. Karın duvarı gerilerek küçültülür, bel inceltilmiş olur.

Sarkan deri gerilerek aşağı çekilir, fazla bölümü kesilerek atılır. Cilt altına birikecek sıvıları dışarı çıkarmak üzere dren yerleştirilir ve yenilenen karın derisi yerine dikilir. Ameliyat 60-120 dakika sürer. Karında sadece yağ fazlalığı varsa yağ alma yöntemiyle çekilir. Kesi izleri zamanla belirsizleşir. Operasyondan sonraki ilk haftada şişlikler ve morluklar normaldir, zamanla azalır. Tümüyle geçmesi 1-2 ayı bulur.

Haberin Devamı