Cumartesi Postası 'Chris De Burgh düeti başarı hikayemdir'

'Chris De Burgh düeti başarı hikayemdir'

Paylaş
'Chris De Burgh düeti başarı hikayemdir'

'Popstar Yarışması'nı hatırlar mısınız? Dokuz yıl önceydi... Sunuculuğunu Haldun Dormen ve Gamze Özçelik'in yaptığı yarışmanın jüri üyeleri Armağan Çağlayan, Ercan Saatçi, Ahmet San, Deniz Seki'ydi. Seki, yarışmacı Bayhan aleyhine konuşunca konuklarca yuhalanmış, programı terk etmişti

Röportaj: Ömer Gören
o.goren.aktuel@gmail.com


Yerini de Zerrin Özer almıştı. Yarışma süresince olaylar eksik olmamış, ciddi oranda reytingler alınmıştı. İpi göğüsleyen Abidin Özşahin, ikinci Firdevs Güneş, üçüncü Bayhan Gürhan ortadan kayboldular. Büyük finalden önce elenen Aydan Kaya ise unutulmadı: Sahne aldı, dizi çevirdi, televizyonda program yaptı. İlk albümü ‘Adım Adım’ı da geçenlerde çıkardı. Aydan Kaya (27) ile sohbet ettik...

Kendinden bahseder misin?

Sultan Reşat zamanından beri İstanbul’da yaşayan bir ailenin tek kızı olarak 1985’de İstanbul’da dünyaya gelmişim. Annem üniversitede hocalık yapıyor, babam ise Bolu’da serbest meslekle uğraşıyor. Babamın ikinci evliliğinden bir kız kardeşim var.

Babanla ayrısınız yani...

Evet ama aramızda sorun yok. Annemle babam birbirlerini görür görmez aşık olmuşlar. Tanıştıklarından 15 gün sonra evlenmişler, annem hemen bana hamile kalmış. Ben annemin karnında henüz 3 aylıkken boşanmaya karar vermişler, doğumdan sonra da ayrılmışlar. Ayrıldıklarında annem 19, babam 22 yaşındaymış. Annem ayrıldıktan sonra hiç evlenmemiş. Babam ise kendisiyle tekrar evlensin diye tam 12 yıl beklemiş. Annem “Ben bir daha evlenmeyeceğim, kızıma adadım hayatımı” diyerek istememiş. Babam da başkasıyla evlenmiş.

Baba özlemi çektin mi?

Hiç çekmedim. Neden ayrıldıklarını çok iyi bilmiyorum, niye babamın bizimle olmadığını da hiç düşünmedim. Bu yönde bir özlemim olmadı, eziklik hissetmedim veya bana hissettirilmedi, bilemiyorum. Babam beni sık sık görüyordu. 52 yaşında olmasına rağmen dünyanın en mükemmel, en tatlı, en sempatik ve en yakışıklı adamlarından biridir. Onunla görüşür, konuşuruz. Bizi sokakta el ele görenler babamı sevgilim veya kocam sanır.

Müziğe ne zaman ilgi duydun?

Şarkıcılık kariyerime 7-8 yaşlarımda başladım. Çoğunun yaptığı gibi deodorant kutularını mikrofon gibi tutarak aynanın karşısına geçer, şarkı söylemeye çalışırdım.

Ailen müzik tutkuna nasıl bakıyordu?

Ailemizde herkes sanatla ilgilenir. Mesela TRT’nin kanun sanatçısı Bertan Üsküdarlı akrabamdır. Anneannem de Selahattin Pınar’ın öğrencisiymiş. Annem müziğe olan ilgimi keşfedince ortaokuldan itibaren Devlet Operası’ndan Nilgün Serimoğlu’ndan şan dersleri aldırdı

“Yarışma biteli 9 yıl oldu insanlar beni hatırlıyor”

Sahne çalışmaları ne zaman başladı?

Klasik Türk Sanat Müziği dalında başladım. 16 yaşımdan itibaren de profesyonel sahne çalışmalarım sürüyor. ‘Pop Star adlı yarışmaya katıldığımda da Antalya’da sahneye çıkıyordum. Elemeler Antalya’da yapılacaktı. Annemin ve arkadaşlarımın teşviğiyle katıldım, beşinci oldum.

Yarışmadan beklentin neydi?

İnsanların beni tanıması. Sesimi ve kendimi insanlara göstermemde yarışmanın etkili olacağını düşünmüştüm.

Beklediğin oldu mu?

Evet, hatta beklentilerimin de üzerinde oldu. Birinci olmayı çok istedim ama olamazsam diye de kaygılarım olmadı. Hatta iyi ki de olmamışım. İlk üç’e girenler unutulup gitti. Ama insanlar hala beni tanıyor, hatırlıyor. Yarışmadan sonra yıllarca albüm yapmadım.

Neden?

Taşların yerine oturmasını, suların durulmasını bekledim. Plak şirketlerinden teklifler geldiği halde yapmadım. O dönemde diğerleri gibi albüm yapsaydım kalıcı olmayabilir, unutulup giderdim.

Akılda kalmak için beklemek mi gerekiyor?

Yani öyle sansasyonel bir yarışmadan sonra, hele de insanların çokça konuştuğu bir dönemde albüm yapsaydım balon gibi söner giderdim.

Beklediğin süreçte neler yaptın?

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü bitirdim. ‘Rüyalarda Buluşuruz’, ‘Tatlı Hayat’ ve ‘Elveda Derken’ adlı dizilerde rol aldım. Geçtiğimiz ocak ayında romantik müziğin önde gelen ismi Chris De Burgh ile bir düet yaptım ve ilk albümüm ‘Adım Adım’ı çıkardım.

‘Koruma’sını çiftleştirecek

Sanırım yeni evlendin.

Evet, 5 yıllık beraberliğimizi 10 ay önce imzaladık. Sanat camiasının dışındadır Özgür. Çok mutluyuz, her şey yolunda.

Çocuk istiyor musunuz?

Tabii ama şimdi değil. 3 sene sonra. Zaten Leo adlı bir çocuğum var!

Nasıl yani?

Leo, safkan Amerikan Buldog cinsi bir köpek. Eşim 8 ay önce yurt dışından bana doğum günü hediyesi olarak onu getirdi. Küçücüktü, şimdi 42 kilo. Bizim de çocuğumuz gibi oldu. Her şeyi ona göre programlamaya çalışıyoruz, çünkü onun da ihtiyaçları var.

Çocuğunun özellikleri var mı?

Var tabii. Bunlar koruma köpekleri olarak biliniyor. İnsanlar evden çıkarken filan eşlerini ve çocuklarını bu köpeklere emanet ediyorlar. İlerde çocuğumuz olursa herhalde gözümüz arkada kalmayacak. Eşim de beni korusun diye onu almış zaten. Gece sahneye çıkarken, sokakta yürürken kendimi güvende hissediyorum. Leo şimdi Hollanda’ya çiftleşmeye gidecek.

Hollanda’ya mı?

Türkiye’de o ırkta safkan bulunmadığı için kuzenimin köpeğiyle Hollanda’da çiftleşmeye gidecek. Yavruları olacak. Herhalde o yavruları yeriz artık biz.

Araplar için Arapça albüm

Yabancı bir sanatçıyla düet nasıl oluştu?

Sevdiğim bir sanatçı dostum ve Ortadoğu’nun bir numaralı sesi olan Elissa’nın sayesinde. Elissa’nın menajeri, sesimi Chris De Burgh’a dinletmiş. O da beğenmiş, benimle düet yapmak istediğini söylemiş. Teklif bana iletildiğinde çok sevindim ve hemen çalışmalara başladık. Londra Senfoni Orkestrası bize eşlik etti. Benim için büyük bir başarı hikayesiydi. Düet parçası De Burgh’un hayat hikayesini anlattığı ‘Footsteps’di. Üzerine söz yazmam gerekiyordu, çünkü şarkıyı Türkçe ve İngilizce okuyacaktık. Ben de 15 yıl önce kaybettiğim anneannem için kalbimden geçen sözleri yazdım. Şarkı bana şans getirdi, yolumu açtı.

İlk albümüne ilgi nasıl?

Çok iyi, memnunum. Ben her zaman kendimi kötüye hazırlarım ki iyi olduğunda sürpriz yaşayayım. Şu an albümüm internette en çok satanlar listesinde dördüncü sırada. Bu da doğru yolda olduğumu gösteriyor. Her şey çok güzel gidiyor ama yetmez. Albümün adı ‘Adım Adım.’ Bundan sonrası koşa koşa olacak.

Başka projeler var mı?

Evet. Mesela bir ay sonra, 22 Arap ülkesine dağıtılmak üzere Ortadoğu’da Arapça albümüm çıkıyor. Kasım ayında da üçüncü Türkçe albümüm çıkacak. Yine bir kadın dünya starı ile düet yapacağım. Ayrıca ‘kadına karşı şiddet’ projesinde bir fotoğraf sergisi için çekimler yapıyoruz.

Kendini, şarkıcılık ve oyunculuğun neresinde görüyorsun?

İkisinin de eğitimini aldım ama henüz yolun başındayım.

Eşin sana destek oluyor mu?

Eşimle tanıştığımızda ben mesleğimi yapıyordum zaten, bu yüzden destek olmaması sözkonusu değil. Müthiş destekler beni. Albümümdeki ‘Aşk Çıkmazı’ adlı şarkının sözleri de ona ait.

( 25.02.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı