Cumartesi Postası Çocuk için en uygun zaman

Çocuk için en uygun zaman

Paylaş
Çocuk için en uygun zaman

Çalışan, üstelik işinde başarılı olmak isteyen bir kadının anne adayı olması göründüğü gibi kolay değil

Çünkü kimse bebeğini başkalarına emanet etmekten hoşlanmadığı gibi, işini bırakmaya da yanaşmıyor. Peki böyle bir durumda neler yapmak gerekir?

İşinizde belli bir yere gelmek istiyorsanız, bebek dünyaya getirmenin zamanını çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Bu durumda 20’li yaşların başı ve 30’ların ortası sizin için en doğru dönemler olabilir. Çünkü çocuk yapmak ve aynı zamanda kariyere devam etmek için, kariyerin başlangıç dönemi, yani 20-25 yaşlar arası çok uygun.

Bu yaşlarda hem işi yeni öğrenmeye başlamışsınızdır, hem de doğumdan sonra izinle geçen zamanın boşluğunu rahatlıkla doldurabilirsiniz. 30’lu yaşlardaysa artık belirli bir yere gelmişsinizdir ve sadece işleri takip etmeniz gerekir.

35 yaşında olup da belirli bir mevkiye gelmek isteyen, özellikle de iki çocuk isteyen kadınların durumu biraz karışık. Çünkü bu yaşlarda doğum yapan kadının yeniden iş hayatına başlaması çok uzun zaman alır. Bu da kadının iş bulmasını güçleştirebilir.

Kendi alanınızı iyi tanımalısınız

Bir çocuk yapmayı planlamadan önce işyerinizde üç, dört yıldır çalışıyor olmaya özen gösterin. Böylelikle çalıştığınız zaman içinde kendi alanınızı daha iyi tanıyabilirsiniz.
Ayrıca iş arkadaşlarınızı da yeterince tanımış olursunuz. Müdürünüz de artık sizin bu işi ne kadar iyi yaptığınızın bilincindedir. Eğer müdürünüz için değerli bir elemansanız, onunla masaya oturma şansınız da var demektir.

Haberin Devamı