Cumartesi Postası Deri elbisem olmadan asla!

Deri elbisem olmadan asla!

Paylaş
Deri elbisem olmadan asla!

Angelina Jolie, 'Inglorious Basterds' adlı filminin galasında giydiği vücudunu saran straples siyah deri elbisesiyle, bu yılın deri elbise trendinin de öncülüğünü yaptı

Angelina Jolie’nin deri elbisesi Michael Kors’un bu kış koleksiyonundandı ve güzel yıldızın üzerinde ‘gecenin yıldızı’ olmuştu...

Kate Moss, kış koleksiyonlarının sergilendiği Paris Moda Haftası’ndaki Miu Miu defilesine siyah bir deri elbise ile katılıp dikkatleri üzerine çekmişti. Kate Moss vücuduna yapışan siyah deri elbisesini, sivri burunlu bir Christian Louboutin ayakkabı ile tamamlamıştı.

İLKBAHAR VE YAZIN VAZGEÇİLMEZLERİ

Hollywood’un ünlü yıldızı Angelina Jolie ve moda ikonu ünlü manken Kate Moss bu elbiselerle boy gösterince kışın trendleri arasında deri elbiselerin de önemli bir yeri olacağı artık belli olmuştu. Sadece vücudu saran deri elbiseler değil, bu yıl derinin altın çağını yaşadığını da söylemeliyiz. Deri kalem etekler, deri taytlar, triko elbiselerin üzerine giyilen deri montlar artık gardrobumuzun vazgeçilmezleri arasında. Bu ilkbahar-yaz sezonunda deri ve deri elbisenin saltanatını koruyacağı sinyalleri ise modacılar tarafından şimdiden verilmiş durumda!

Deri tarihten bu yana insanların giyim amaçlı kullandığı en eski ve en lüks materyel. Bu seksi ve asi materyal modacıların elinde bir kumaş gibi işleniyor. Şu sıralar ise tam zamanı şıklığı deri ile tamamlamanın. Deri elbiseler günlük yaşamda değil gece davetlerinin vazgeçilmezleri arasında. Hatta en gözde parçalarından. Önümüzdeki yazın trendi olan formları taşıyan deri elbiseler bazı modacıların elinde straples, bazılarının elinde ise tek kollu olarak biçimlendirilmiş. Yani bu yazın da gözdesi olacak. Derinin baştan çıkarıcı seksapeline koleksiyonunda yer veren sadece Michael Kors değil. Deri elbiseler Michael Kors’un bu kış koleksiyonunda yer alırken, Balmain gibi moda devleri de yaklaşan bahar sezonu için hazırlamış oldukları koleksiyonda deriye önemli bir yer verdi. Yani derinin saltanatı bu bahar ve yaz akşamları da sürecek. Balmain’in 2010 ilkbaharyaz koleksiyonunda işlenmiş ince deri kıyafetleri bütün seksiliğiyle öne çıkıyor. Vücuda oturan, kalıp gibi duran deri elbiseler, deri şortlar, deri buluzlar moda devlerinin ilkbahar koleksiyonlarında da yerini sağlamlaştırmış durumda.

Deri elbiselerin yanısıra parlak deri taytlar, daha doğrusu deri görünümlü taytlar bu sezonun diğer olmazsa olmazlarından. Hayvan dostu olduğu için deri ve kürk kullanmayan Stella McCartney, son koleksiyonunda bu deri görünümlü taytlara yer veriyor ve bunları uzun ceketlerle kombinliyor.

AĞIRLIK SİYAHTA

2010 deri elbise modasının en gözde rengi ise siyah. Ancak vücudu saran siyah deri elbise ve siyah ayakkabıyı renklendirmenizi öneririz. Bunun için kırmızı çanta ve kırmızı ruj önerilerini denemenizi tavsiye ederiz. Bu yıl kırmızı ruj, makyaj modasının gözdesi, unutmayın! Deride siyah ağırlıklı olsa da Giles Deacon, Viktor&Rolf, Miuccia Prada ve Dries Van Noten gibi tasarımcıların kahverengiyi tercih ettiklerini belirtmekte fayda var. Seçim sizin...

SEZONUN ÖNE ÇIKANLARI

Hemen her tasarımcı deri elbiseye bu yıl ağırlık verdi. Ama bazıları daha öne çıkıyor. Mesela Chanel’in V yakalı deri elbisesi, Alberta Ferretti’nin dik yakalı ve uzun kollu modeli, Michael Kors’un straplesi, Balmain’in minisinin yanısıra, Alexander Wang, Proenza Schouler ve Philip Lim de deriyi harika işleyenlerden.

DERİ GİYSİLERİ KORUMANIN PÜF NOKTASI

İlk çağlarda örtünmenin doğal malzemesi deri, giysi olarak insanlık tarihinde en eski malzeme. Deri artık günümüzde o kadar ustalıkla işleniyor ki; ince bir kumaştan farksız davranılıyor bu sihirli malzemeye. Böylesine işlendiğinde de daha değerli oluyor kuşkusuz. Deri bir giysi alıyorsanız bakımının ve korunmasının da kumaştan farklı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü deri giysiler hata affetmez! Deri giysileri korumanın püf noktalarını mutlaka harfiyen uygulamanızı öneririz:

* Deri giysileri geniş, enli askılara asın; böylece biçimlerini bozmadan muhafaza edebilirsiniz.

* Deriyi hava geçirmeyen torbalarda muhafaza ederseniz kurur. Bu nedenle deriyi kumaş torbalarda muhafaza edebilirsiniz.

* Mevsimi geçince dolabınızda katlayarak saklamayın, mutlaka asın.

* Çok nemli ve kuru ortamlarda saklamayın.

* Eğer deri giysiniz ıslandıysa kesinlikle kalorifer gibi ısı kaynaklarının yanında kurutmayın. Fön makinası tutup kurutma hatasına düşmeyin. Düzgün bir şekilde kendi haline bırakıp kurutun.

* Deri giysilerinizi güneş ışığına da maruz bırakmayın.

* Islanma ya da herhangi bir nedenle kırışmış deriyi asla ütülemeyin. Askıda düzeltmeye çalışın.

* Mutlaka ütülemek gerekiyorsa, ütünün ısısını ipek ayarına getirin. Deri giysinizin üzerine ütü bezi yerine kahverengi ambalaj kağıdı koyun.

* Derinin üzerine çay, kahve ve yağ döküldüyse kuru bir bezle hemen silin. Zorlu lekeleri çıkarmaya çalışmayın, temizleyiciye bırakın bu işi.

3

Haberin Devamı