Cumartesi Postası Filmler arası büyük kapışma

Filmler arası büyük kapışma

Paylaş
Filmler arası büyük kapışma

Müthiş filmler var bu yıl vizyona girmesi beklenen... Hepsi de oyunculukları, yönetmenlik becerileri, alınacak eleştiriler ve elde edilecek gişe hasılatı açısından müthiş bir rekabete girecek. Filmlerin savaşı süredursun, yaşanacak sinema şöleni seyircinin gözünü, yüreğini şenlendirecek

HANSEL VE GRETEL: CADI AVCILARI

Haberin Devamı

Yönetmen: Tommy Wirkola. Oyuncular: Gemma Arterton, Jeremy Renner, Famke Janssen, Peter Stormare. Aksiyon, komedi, korku türündeki film yeni vizyona girdi. ‘Titanların Savaşı’, ‘Pers Prensi: Zamanın Kumları’, ‘Quantum of Solace’ gibi yapımların yıldızı Gemma Arterton’ın yer aldığı film, klasik masalın uyarlaması. Hansel ve Gretel adlı ikizler, kendilerini cadıları yok etmeye adamış intikamcı avcılardır. Avı izleme ve yakalamada ustadırlar. Tehlikeli sözler ve lanetler onlara işlemez. Yeni görevleri, çocukları kurban etmeyi planlayan büyücü kadınların liderini bulmaktır.

LINCOLN (8 ŞUBAT)

Yönetmen: Steven Spielberg. Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones, Daniel Day-Lewis. Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk başkanı Abraham Lincoln’ü anlatan film, kölelikle mücadeleyi konu ediyor. Ancak hep konuşmayla geçtiği için filmin sıkıcı olduğunu düşünenler var. Altın Küre ödülünü, filmden sadece Lincoln’ü canlandıran Lewis’in ‘En İyi Erkek Oyuncu’ olarak alması belki de bu yüzden. Ama ‘Lincoln’ yine de izlenmesi gereken filmlerden. Sadece Daniel Day Lewis’in oyunculuğu için bile olsa...

Haberin Devamı

SEFİLLER (1 MART)

Yönetmen: Tom Hooper. Oyuncular: Helena Bonham Carter, Russell Crowe, Hugh Jackman, Anne Hathaway, Amanda Seyfried. Ünlü yazar Victor Hugo’nun 19. Yüzyıl Fransası’nda geçen klasik romanından kurgulanan müzikal filmin öyküsü: Şartlı tahliyeyle salınmış Jean Valjean, kurtuluşu aramaktadır. Hapisten şartlı tahliyeyle çıkmıştır ve inatçı müfettiş Javert’ten uzak durmaya çalışırken bir yandan da yeni bir hayat kurmaya çalışmaktadır. Hikaye, 1832 Temmuz Devrimi’nin perde arkasında sonuca bağlanıyor.

EVE DÖNÜŞ: SARIKAMIŞ 1915 (ŞUBAT)

Yönetmen: Alphan Eşeli. Oyuncular: Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin, Muharrem Bayrak. 109.274 askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı’nın ardından kötü koşullarla mücadele eden 8 kişinin hayatta kalma hikayesi. Çekimler, -22 dereceyi gören Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Çobandurağı Köyü’nde gerçekleştirildi.

IRONMAN 3 (3 MAYIS)

Yönetmen: Shane Black. Oyuncular: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Guy Pearce. 3 Boyutlu bilim kurgu-macerada yine milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark’ın öyküsüne tanık olacağız. Stark, bu kez gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya... Üstelik bu düşman, onu çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor.

Haberin Devamı

MUHTEŞEM GATSBY (17 MAYIS)

Yönetmen: Baz Luhrmann, Jack Clayton. Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Isla Fisher, Carey Mulligan, Robert Redford. ‘Amerikan rüyası’nın çöküşünü anlatan ‘The Great Gatsby’ (Muhteşem Gatsby) adlı kitabı okuyanlar hatırlar: Fakir ama hırslı olan Jay Gatsby savaş sırasında tanıdığı zengin ve güzel Daisy’i unutamaz. Savaş sonrası büyük servet elde eden Gatsby’nin tek düşü Daisy’le birlikte olmaktır. Ama Daisy, zengin Tom Buchanan ile evlidir. Daisy, Gatsby’nin arabasını kullanırken eşinin metresini kazara öldürür. Suçu Gatsby üstlenir. Ve ölen kadının kocası tarafından öldürülür.

Haberin Devamı

UZAY YOLU: BİLİNMEZE DOĞRU (7 HAZİRAN)

Yönetmen: J. J. Abrams. Oyuncular: Chris Pine, Zoe Saldana, Karl Urban, Zachary Quinto. Gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu dizisi ‘Uzay Yolu’nun meraklıları bu filmi merakla bekliyor. Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, kendi organizasyonları içinde bir terör gücünün donanmayı ve temsil ettiği her şeyi parçaladığını, dünyamızı bir kriz içinde bıraktığını görür. Bitirmesi gereken şahsi bir kavgası olan Kaptan Kirk, tek kişilik kitle imha silahını ele geçirmek için özel bir arayış başlatır. Kahramanlarımız yaşamla ölüm arasında destansı bir satranç oyununa sürüklenirken, aşka meydan okunacak, dostluklar parçalanacak ve Kirk’ün müretebatı için fedakarlık yapması gerekecektir.

SUPERMAN: MAN OF STEEL (21 HAZİRAN)

Yönetmen: Zack Snyder. Oyuncular: Henry Cavill, Russell Crowe, Amy Adams, Kevin Costner, Laurence Fishburne. Süpermen’in konusu anlatmaya gerek yok kuşkusuz. Henry Cavill’in canlandırdığı Superman karakteri bakalım beğenilecek mi? Ve elbette böyle bir filmde Russell Crowe’u seyretmek şaşırtıcı olacak. Crowe bir çeşit ‘pastanın kreması’.

Haberin Devamı

THE HOBBIT 2: THE DESOLATION OF SMAUG (13 Aralık)

Yönetmen: Peter Jackson. Oyuncular: Martin Freeman, Elijah Wood, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Evangeline Lilly, Ian McKellen. Serinin ikinci filmini sabırsızlıkla bekliyoruz. Beorn’u, özellikle Mirkwood’u ve orman elflerini, varillerle kaçış sahnesini, elflerin yüce lordları için yaptığı yudumu bile uyutan şarapları yılın sonunda seyredebileceğiz. Ve eski dostları göreceğiz bu filmde: Frodo olarak Elijah Wood, Galadriel rolünde Cate Blanchett, Elrond olarak Hugo Weaving, Galdalf olarak Ian McKellen... Hatta Orlando Bloom’un canlandırdığı Legolas ile de selamlaşabileceğiz.

AÇLIK OYUNLARI 2: ATEŞİ YAKALAMAK (22 KASIM)

Yönetmen: Francis Lawrence. Oyuncular: Josh Hutcherson, Jennifer Lawrence, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Woody Harrelson. Suzanne Collins’in çok satan üçlemesinin ikinci bölümü de merakla beklenen filmler arasında. Bu devam filminde hikaye, Katniss Everdeen ve kurgusal ülke Panem’in öyküsü olarak devam ediyor. Baskıcı Capitol’e karşı isyan başlar, Katniss ve haraç dostu Peeta Mellark, Açlık Oyunları’nın özel versiyonu için arenaya dönmeye zorlanırlar. Film genel olarak hayatta kalma, devlet hakimiyeti, bağımsızlık ve dayanışmayı konu alıyor.

THE WOLVERINE (26 TEMMUZ)

Yönetmen: James Mangold. Oyuncular: Hugh Jackman, Brian Tee, Hiroyuki Sanada, Will Yun Lee, James Fraser. Çizgi romandan uyarlanan süper kahramanın filminde yine Wolverine rolünde Hugh Jackman var. Doğaüstü özelliklere sahip bu antikahraman, kemikten pençeleriyle öldürücü ve zalim gücünü sergileyecek.

(02.02.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)