Cumartesi Postası 'Genlerim beni mahçup etmedi'

'Genlerim beni mahçup etmedi'

Paylaş
'Genlerim beni mahçup etmedi'

Eski kaleci ve Futbol Federasyonu Genel Koordinatörü Rüştü Reçber'ın sosyetik eşi Işıl Hanım, güzelliği, şıklığı ve bakımlı havasıyla tanınıyor. 36 yaşında olan ama kesinlikle göstermeyen Işıl Reçber, New Beauty Dergisi okurlarıyla güzellik felsefesini, makyaj stilini, bakım sırlarını paylaştı

Güzelliğinizin kaynağı nereden?

Haberin Devamı

Anne tarafımda Arnavutluk var. Renklerimi, kemik yapımı oradan aldığımı düşünüyorum. Kendimi avantajlı görüyorum.

Genler iyi yaş almak için sizce ne kadar etkili?

Çok önemli tabii ki. Her kadın fazla belli olmadan yaş almak ister. Genler konusunda şanslıysanız bu cilt yapınızı, fiziksel yapınızı da etkiler. Şanslıysanız 50 yaşındayken 40 görünebiliyorsunuz. Çok şükür ki genlerim beni hiç mahcup etmedi.

Vücudunuz ince ve sıkı. Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

12 yaşımdan beri okuduğum tüm okulların spor takımlarındaydım. Evlendikten sonra da fitness, cardio ve pilates yapmayı sürdürdüm. 9 yıldır spor eğitmenimle pilates yapıyorum. Spor, hayat felsefem oldu artık. Yapmadığım zaman kendimi kötü ve enerjisiz hissediyorum. Haftanın 4-5 günü spor yaparım, en azından yürürüm.

Haberin Devamı

“Çok baharat tüketirim”

Özel bir diyet programınız var mı?

Hayatımın hiç bir döneminde diyet yapmadım. Az yiyorum ve herşeyden tüketmeye çalışıyorum. Bir gün fazla yediysem sonraki üç gün çok az yerim. Sebze ağırlıklı beslenmeye çalışırım. Meyveye tutkunum. Ve çok baharat tüketirim. Baharat metabolizmayı çalıştırır. Her gün mutlaka yeşil çay içerim. Yeşil çay sonrası içilen su, ciddi şekilde ödem atmaya yardım ediyor. Yağ, şeker ve ekmeğe ciddi sınırlar koydum. Karbonhidrat ve proteini de karıştırmam. Mesela et yiyorsam, yanında makarna veya patates olmaz.

Size bugüne kadar verilen en iyi güzellik öğüdü neydi?

Anneannem ve annem bana hiçbir kadının çirkin olmadığını ama bunun yansımasının çok önemli olduğunu söylediler. Mütevazı, pozitif ve sevecen olmanın çok önemli olduğunu anlatırlardı. Fiziksel açıdan da en önemlisinin temiz ve bakımlı olmak olduğunu öğrendim onlardan.

Bakım sırlarınız ne?

Vücudumu bolca nemlendiririm. Artık yüzüm için çok fazla ürünü karıştırmıyorum. Her şeye meraklı olduğumuz dönemlerde ben de farklı ve pahalı markalar denedim. Ancak yüze fazla ürün kullandıkça cildin tepki gösterdiğini gördüm. Artık cilt yapıma uygun ürünleri kullanmaya özen gösteriyorum. Özel maskelerim ve serumlarım var. Haftalık onları uyguluyorum. Onun dışında günlük temizleme ve nemlendirme var. Bunlar yeterli oluyor. Göz çevresi için olan havyar serumu ve nemlendiricisi, vazgeçilmezim.

Haberin Devamı

‘ESTETİK YOK’

Estetik operasyon geçirdiniz mi?

Hayır ama karşı değilim. Zamanı geldiğinde, ihtiyaç duyarsam, yaptırabilirim. Ama herşeyin dozu olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ‘beni baştan yarat’ felsefesine karşıyım. Başka bir insana dönüşmeye çalışmanın, ne kadar güzel bir operasyon olsa dahi hoş görünmediğini düşünüyorum.

Makyajla aranız nasıl?

Kendimi bildim bileli severim. Makyajın, güzel olanı belirginleştirdiğini düşünüyorum. Gece ve gündüz yapılan makyaj farklı. Günlük makyajımda göz kalemimi, rimelimi ve bronz pudramı kullanırım. Gece de bunlara ek olarak eyeliner vazgeçilmezim.

‘PLATİN SARISI, HATALI SEÇİMDİ’

Herkesin geçmişte güzellik hataları olmuştur. Sizin de böyle bir döneminiz var mıydı?

Tabii ki oldu. Genelde açık renkli ve sarı saçlıyımdır. Ama eski resimlerime baktığımda yaptığım en büyük hatanın, bir dönem saçımı platin sarısına boyatmak olduğunu gördüm. Tarzı, kullanımı çok zor bir renk. Yaşı da büyük gösteriyor.

Haberin Devamı

Güzellik açısından en şanslı yeriniz neresi sizce?

Kemiklerim. İnce kemik yapım var, bu da avantaj. Ne kadar zayıflarsam zayıflayayım elmacık kemiklerimin ve çenemin belirgin olmasını da yine avantaj diye niteliyorum.