Cumartesi PostasıGüneşlenmeden önce uyulması gereken 10 kural

Güneşlenmeden önce uyulması gereken 10 kural

Paylaş
Güneşlenmeden önce uyulması gereken 10 kural

Bayram tatilinde kendini güneş, deniz, kum üçlüsünün keyfine bırakacak grubun içindeyseniz, dikkat! Güneş ile randevunuzdan önce uymanız gereken kurallar var. Yoksa keyif eziyete dönüşür

Haber: Mina YAZICI

Haberin Devamı

1-ANTI-AGING’TEN UZAK DURUN

Tatile çıkmadan iki hafta önce anti-aging ürünlerin kullanımına son verin. Çünkü bu ürünler çoğunlukla alfahidroksi asit, salisilik asit, retinol ve vitamin A içerir. Bu maddeler de güneşle birlikte cildin hassasiyetini arttırır, kırışıklık riski doğurur

2-ŞAPKA TAKIN

Kenarları geniş bir şapka takmak, ekstradan yüzde 5 daha fazla koruma sağlıyor. Öğle ve akşamüstü arasında mutlaka siperli bir şapka takın.

3-DOĞRU ÜRÜNLERİ ALIN

Cilt tipiniz ne olursa olsun, güneşe çıkmasanız bile koruyucu ürünlerle makyaj yapın. Hassas cilde sahipseniz organik formüllü ya da korumalı mineral bazlı ürünleri tercih edin. Cildiniz yağlıysa yağ emici mendiller ya da kağıtlarla yüzünüzü temizleyin.

Haberin Devamı

4-KORUMA ŞART

Plaj dışında da koruyucu kullanın. Fondötenin ya da diğer ürünlerin SPF’sinin olması yüzünüzün tüm gün korunmasını sağlamaz. Koruma kullanmayanın cildi hasar görür, erken kırışır.

5-PARFÜM SEÇİMİ

Tatildeyken alkolsüz parfümden şaşmayın. Çünkü alkollü parfümler Güneş’in ultraviyole ışınlarıyla reaksiyona girer ve ciltte koyu renk lekelere sebep olur. Ayrıca parfümü yüz, boyun ve cilde değil, evden çıkmadan önce kıyafetlerinizin üzerine sıkın

6-SPF’Yİ İYİ ÖĞRENİN

Yüksek SPF’ler UVB ışınlarına karşı korur. Ama UVA hasarına karşı da koruması gerekir. İyisi mi siz en az SPF 30 koruma faktörlü güneş kremi seçin ve 4-5 saatte bir ürünü tekrar sürün.

7-YENİ BİR KREM ALIN

Güneş kreminizi bir yıldan uzun süredir tutuyorsanız çöpe atın gitsin. İçindeki koruyucular etkisini yitirmiştir. Aşırı sıcak ortamda kalmış güneş kremlerini de elinizden çıkarmalısınız.

8-ŞEZLONGA UZANIRKEN...

Henüz yanmadınız mı? O halde beyazsınız. Bayram tatilinde süt gibi görünmemek için otobronzan kullanmak isteyebilirsiniz. Ama dikkat! Otobronzanların koruması ya çok düşük ya da yok. Bir anda kavrulmayın.

9-DOMATES YİYİN

Domateste bolca bulunan likopen adlı madde, antioksidandır. Cildin UV ışınlarına karşı yüzde 30 daha fazla dirençli olmasını sağlar. Sık domates tüketirseniz cildinizin direncini artırırsınız. Domatesi salata ya da söğüş olarak tüketin. Hatta suyunu için.

Haberin Devamı

10-KAŞLARINIZI KORUYUN

Kaşlarınız da Güneş’ten korunmak ister. Çünkü Güneş, kaşın rengini açar. Özellikle seyrek kaşlılar daha dikkatli olmalı, aksi takdirde alt deride güneş yanığı oluşabilir. Stick şeklindeki güneş koruyucu ürünleri ruj sürer gibi kaşlarınıza sürerseniz riski önlemiş olursunuz.

(03.08.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )