Cumartesi Postası Hollywood'un zayıflık iksiri Türkiye'de

Hollywood'un zayıflık iksiri Türkiye'de

Paylaş
Hollywood'un zayıflık iksiri Türkiye'de

Tüm dünyada ünlü isimler bir 'çiğ beslenme-yeşil besin detoksu modası' tutturdu. Ünlü manken Kate Moss'un bir haftada 4 kilo vermesinin sırrının da yeşil besin detoksu olduğu anlaşıldı. Türkiye'nin ilk ve tek 'çiğ beslenme programı' uygulayan oteli Bodrum'da

Detoks kampına giren; çim suyu içiyor, çiğ gıda alıyor, kabaktan yapılmış makarna yiyor...

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü manken Kate Moss geçtiğimiz yıl bir haftada 4 kilo vermiş, bunu nasıl başardığı sır olarak kalmıştı. Sır, açığa çıktı. Kate Moss yeşil besin detoksu uyguladı, gün boyunca ıspanak, kereviz, salatalık gibi çiğ yeşil sebzelerin suyuyla beslendi.

Sadece sıvı içeren bu programla zayıflayan Türk ünlüler arasında Cem Yılmaz, Gülben Ergen ve sosyetik Bettina Machler’in de olduğu biliniyor. Bu, Hollywood ünlülerinin de gözde zayıflama ve detoks metodu haline geldi. Tüm dünyada takip edilen ve uygulanan yöntem, şimdi Türkiye’de. Tam olarak Bodrum’daki Sianji Otel Gardens Of Babylon’da. Burası, çiğ besin ve detoks programını devreye sokarak zayıflık iksirini Türkiye ile tanıştıran ilk ve tek Türk oteli.

Haberin Devamı

Biraz çim suyu alır mıydınız?

Çiğ beslenme, besinlerin 40 derece üzerinde ısı görmemesi ilkesine dayanıyor. Böylece besinler sahip olduğu tüm enzimleri ve vitaminleri koruyor. Yöntemde; organik, taze beslenme ve hayvansal proteinden uzak durmak gibi kurallar geçerli.

Sebze suyu, buğday çimi, değişik salatalar ve yiyecekler oluşturuyor mönüyü: Kabaktan yapılmış makarna, yemişle hazırlanmış pizza, pancar ravioli, kajudan yapılan tiramisu, bademden üretilen süt... Yeni akım, kanser hastalarına da öneriliyor.

Özellikle, otelde ara öğün olarak verilen çim suyu... Böylece; detoks amaçlı beslenme diyetiyle vücut toksinlerden kurtuluyor. Bu arada fazla kilolar gidiyor, hastalıklar gibi negatif yükler tarihe karışıyor. Gardens of Babylon’da yoga, pilates, masaj, yürüyüş gibi terapiler de uygulanıyor.

Çiğ gıdalarla ve sularla beslenmek istemeyen kişiler bile düşünülmüş; kişiye özel diyet mönüleri hazırlanıyor. Uzmanlar “Çiğ beslenme ve yeşil sebzelerin suyunu içerek detoks uygulama, evde de yapılacak bir şey.

Ancak en iyi sonucu almanın yolu, iyileşme-arınma kürünü bir detoks kampında yapmak” diyorlar. Ve ekliyorlar; “Vücudun temizlenmesi için bir hafta yeterli.”

( 27.04.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )