Cumartesi PostasıKitaplardaki sağlık

Kitaplardaki sağlık

Paylaş
Kitaplardaki sağlık

Mevsim açıldı, yayınevleri sağlık ve güzellik konulu kitapları birbiri ardına okurlarla buluşturmaya başladı. Kiminde bitkilerin büyülü dünyasına giriliyor, kiminde güzellik formülleri veriliyor, kimi mucize besinlerden dem vuruyor, kimi de diyet ve beslenme önerilerinden söz ediyor... Biri mutlaka sizin için

17 GÜN DİYETİ

DR. MIKE MORENO/PEGASUS


Hızlı bir şekilde kilo vermek ve bunu etkin bir şekilde sürdürmek istiyorsanız bu kitap tam size göre! Sizi açlıktan öldüren çok sayıda diyetin aksine, Dr. Mike Moreno’nun ‘17 Gün Diyeti’ bilimsel olarak kanıtlanmış temeller üzerine dayanmaktadır. Kitap 5 kilo veya 50 kilo vermek istemenizden bağımsız olarak temelli kilo vermenize yardım edecektir. Yazarın devrimsel diyet programı her gün yağ yakabilmeniz için bedeninizi metabolizma açısından düzenlemektedir. Program dört adet 17 günlük döngüler şeklinde yapılandırılmıştır:

İVME KAZANDIRMA: Sisteminizden şeker ve yağ deposunu atmaya yardımcı olan hızlı kilo verme,
HAREKETE GEÇİRME: Beden yağlarının atılmasına yardım etmek için düşük ve yüksek kalori günlerinin dönüşümlü olarak değiştirilmesiyle metabolizma açısından yeniden başlatma, BAŞARMA: Döngülerin kontrol altında tutulmasını öğrenme ve yeni fitness programları uygulama,
AMACA ULAŞMA: Temelli olarak iyi alışkanlıklarınızı sürdüreceğiniz şekilde ilk üç döngünün birleşimi. Hafta sonları sevdiğiniz yiyeceklerin keyfini sürebilirsiniz!

Her döngü yediğiniz besinlerin kalori değerini değiştirir. Dr. Mike bu çeşitliliği yalnızca ilk 17 günde büyük değişimler beklentisi içinde olabileceğinizi tahmin ederek oluşturmuştur! Bu, onaylanmış besinlerin, yorucu egzersiz programlarının veya sizi aç ve tatminsiz bırakacak gerçekçi olmayan kalori sayımlarının küçük bir listesi temeline dayanan bir diyet değildir. Ölçülü ve uygun porsiyonlar ‘17 Gün Diyeti’nin anahtar etmenleridir, buradaki ipucu gerçek bir yaşam tarzıyla en iyi şekilde uyumlu besin ve egzersizlerin hesaplanmasıdır. ‘17 Gün Diyeti’ tatil dönemleri, dışarıda yemek ve hatta bir şeker kavanozu tarafından baştan çıkarılma gibi beslenme açısından tuzaklar barındıran durumlar için tüyolar içerir. Her bölüm ve aşamanın nasıl işlediği ayrıntılı bir açıklamayla yapılmıştır, besinlerin, yemek tariflerinin ve örnek öğün planlamalarının kapsamlı bir listesi alışverişlerinizi kolaylaştırmak amacıyla sunulmuştur. Programın başlangıcından itibaren bir değişim içinde olmanız nedeniyle alıştığınız beslenme düzeni ve olası besin alerji durumları da kitapta verilmiştir. ‘17 Gün Diyeti’ eğer ona bağlı kalırsanız ve Dr. Mike Moreno’nun bu yolda size yardım etmesine izin verirseniz, büyük farklar ve uzun dönemli sonuçlar yaratacak basit bir diyettir. Diyet yapmada bu sizin ister ilk, isterse on beşinci denemeniz olsun, bunu başarabileceğinizi bilmelisiniz. Şimdi, ne olursa olsun, amacınıza yoğunlaşmalı, ona ulaşmak için ihtiyacınız olanları belirlemeli ve sürecin başlaması için eyleme geçmelisiniz. Sağlığınız ve mutluluğunuz önemlidir. Öyleyse irade sahibi olun, kendinize inanın ve bırakın ‘17 Gün Diyeti’niz şimdi başlasın!

GEZGİNİN BİTKİ BAHÇELERİ

ALİ TİYAR GÖK/ DHARMA YAYINLARI


“Her insan gibi bitkilerin de bir anayurdu, tarihi süreç içinde gelişen evrimi, özellikleri ve her birinin kitap dolduracak bir öyküsü vardır. Şiirin Üç Beyi İlhan Berk bitki kitabında; Halikarnas kırlarını gezerken kimsenin ilgilenmediği ve ismi bilinmeyen bitkilerin peşinde dolandığını söyler. Onun bu incelikli bilgeliğine erişmesem de ben de fani bir kul olarak öncelikle onların çeşitliliklerinden, binbir renginden, kokusundan, tadından ilham almış olacağım ki, çocukluktan başlayarak birlikte uzun bir yolculuğumuz oldu.

Anamla birlikte 1956 yılının ilkbaharında gurbete çıktığımızda ben 10 yaşında, doğum tarihi bilinmeyen anam Hatun, 40’lı yaşlarındaydı. Çocukluğum o yolculukla son bulsa da anamın baharla başlayan bostan ekimini, sebze, kavun, karpuzların yeşillenip çiçeğe bürünmesini ve yaz ortasından itibaren sırayla ürüne duruşlarını değerli bir hediye gibi hep içimde taşıdım.

Ve emanetçisi olduğum her evde bitkilerle hemhal olmaya devam ettim.” Başarılı iş adamı Ali Tiyar Gök, özgürlük sevdasını gönül bahçesinin başköşesine diktiği için 1986 yılında, kendi isteğiyle 20 yıl çalıştığı firmadan ayrıldı. İşten kazandıklarını da sevdası uğruna Ege’ye harcadı. Yeni iş teklifleri için İstanbul’a dönen Ali Tiyar Gök, nadasa bıraktığı bitki tutkusunu bu konudaki kitaplara yöneltti. Tüm aramalarına rağmen doğaya çıktığında cebine koyup otları, ağaçları tanımasına kılavuzluk edecek resimli bir kitap bulamadı. Bu hayal kırıklığı, işte bu kitabın oluşmasına neden olacak bir çalışma uğraşını başlattı.

CAN BOĞAZDAN ÇIKAR

MEHMET ALİ BULUT/HAYAT YAYINLARI

Bir klinikte yapılan ankette “İnsan niçin hasta olur?” sorusuna; insanların yüzde yetmiş üçü “Allah sevdiğine hastalık verir” şıkkını işaretlemiştir. Birçok insan, hastalığı, kaderimizin ya da genetik yapımızın kalıtsal bir sonucu olarak kabul eder. Beslenme şeklimizin bizi hasta edebileceğini aklımıza getirmeyiz! Oysa hastalıklarımızın büyük bir kısmının yediklerimiz ve içtiklerimizden kaynaklandığı bili kişilerin, kan gruplarına (mizaçlarına) uygun beslenmeleri halinde şişmanlık ve hastalık probleminden kurtulacakları savunulmaktadır. Geleneksel tıp daha da ileri giderek her insanın kendine özgü sindirim sistemi ve enzimleri olduğu bilgisinden hareketle, kişiye özel beslenme programları önermektedir. Kendi bünyenize göre bilinçli beslenmenin yol ve yöntemlerini öğrenerek sağlıklı yaşayın. İki ayda 100.000 satan ‘Can Boğazdan Çıkar’ kitabına yoğun ilgi devam ediyor.

KARBONATIN YAŞAMDAKİ MUCİZELERİ

LISE SOTO/ DHARMA YAYINLARI

Sodyum bikarbonat üstün derecede işlevleri olan kimyasal bir üründür. Buzdolabınızın, mobilya ve halılarınızın kokularını gidermek dışında başka birçok kullanış şekli vardır. Bu değişik kullanım alanları yemek tariflerinizden temizlik işlerinize kadar uzanır. Peki sodyum bikarbonattan bahçenizde yararlanmayı hiç düşündünüz mü? Elbette çevre için çok zararlı olan temizlik malzemelerinin yerine de geçebilir bu harika ürün. Sodyum bikarbonat, bir mantar ilacı bile olabilir. Hatta mutfak işlerinizde çok yararlıdır ve iyi bilindiği gibi gastritin yol açtığı midedeki ekşimeye iyi gelir. Bu kitapta sodyum bikarbonatın mucizevi, çok işlevli, kolay uygulanabilir, çevre dostu etkilerinden azami derecede yararlanmak için gereken bilgileri ve tarifleri bulacaksınız.

İMDADINIZA YETİŞECEK KÜÇÜK DİYET KİTABI

KIMBERLY WILLIS/ EPSİLON

Gerçek şu: Diyetler ya işe yaramıyor ya da etkileri uzun süreli olmuyor. Diyet yaparken aklımız yiyemediklerimizde olduğundan, nasıl beslendiğimiz ya da yediklerimiz sonucunda neler hissettiğimiz üzerinde yoğunlaşamıyoruz. Kimberly Willis, kilo vermenin ve ideal kiloyu korumanın tek yolunun düşünce biçimimiz ve yiyeceklerle ilişkimiz üzerinde kökten değişiklikler yapmak olduğunu biliyor. Willis, yiyecekleri değil, sizi esas alıyor ve yeme alışkanlıklarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olmayı amaçlıyor. Kimi zaman kilit sloganları hatırlayacak, kimi zaman canınız abur cubur istediğinde burnunuzla üst dudağınız arasını parmağınızla ovalayarak kafa dağıtma tekniklerini deneyeceksiniz. Çiğnemeye ve yediklerinizin tadını almaya zaman ayıracaksınız. Sonunda mutlaka işinize yarayacak stratejiler ve yöntemler bulacaksınız. Kilo vermek... Daha mutlu olmak... Yiyeceklerle daha sağlıklı bir ilişki kurmak mı istiyorsunuz? Bu rehber imdadınıza yetişecek! Hızlı ipuçları, basit stratejiler ve değişim yaşamak isteyen herkes için ayağı yere basan öğütler...

ADIM ADIM WELLNESS FITNESS


AHMET TARIK ERGÜVENMEHMET HAN ERGÜVEN/EPSİLON


Wellness; beden, ruh ve zihin esenliklerini dengede tutarak üst seviyeye çıkarmaktır. ‘Adım Adım Wellness’ dizisinin ilk adımı olan bu kitapta (Fitness) bedensel aktiviteler ele alınmış, çok kısa olarak da beslenmeye değinilmiştir. İkinci adımda beslenme, üçüncü ve son adımda ise gevşeme/dinlenme konuları işlenecektir.

KOZMİK DETOKS SAĞLIKLI DİYET


AHMET VE ELMAS MARANKİ/ HAYAT YAYINLARI


Dünyaca ünlü bilim adamı, Stratejik Araştırmalar Uzmanı, Kozmik Bilimci, Extrasens Ahmet Maranki son 5 yılda binlerce kilometre yol kat etmiş, yurt içi ve yurt dışında bine yakın görüntülü konferans vermiş, katıldığı televizyon programlarıyla, radyo ve yazılı medya aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaşmış ve bir milyonu aşan kitap baskılarıyla da insanlığa hitap etmiştir. İgleroterapist, Extrasens ve Biyoenerji uzmanı olan eşi Elmas Maranki ile “sağlıklı düşün, beslen, yaşa” felsefesi günümüze mührünü vurmuş ve bir “bilinçlenme hareketi”ne dönüşmüştür. Yazarlarımız, binlerce yıldır bilinen fakat son yüzyıllarda ekonomik kaygıların ön plana çıkışı ile unutturulan “Kozmik Beden Temizliği-Detoks-Diyet ve Sağlıklı Beslenme, Ruhsal ve Bedensel Arınma”nın bütün pratik yollarını gösteren ve herkesin evinde rahatça uygulayabileceği metotları, bu kitapla hizmetinize sunmuştur. Kozmik Bilim Ekibi; çağımızda salgın hâle gelen “obezite ve parazit gibi çözümsüz, kronik ve diğer rahatsızlıklardan” kurtularak, kalan ömrünüzü uzun ve kaliteli yaşamanızın yollarını “pratik ve uygulanabilir” olarak göstermek için bu eseri hazırlamıştır. Bu kitap; mistik manada kader ömrünüzü değiştirip uzatmasa da kaliteli ve sağlıklı bir yaş almanın yollarını size gösterecek, herkesin elinde ve evinde bulundurması gereken bir el kitabı olacaktır.

KİL TERAPİSİ


MARIE-FRANCE MÜLLER/ DHARMA YAYINLARI

Sirke ve magnezyum klorürle sağlıklı yaşamın şifacısı ünlü Fransız uzman Marie-France Muller’den bu kez farklı bir sağlık önerisi: Kil Terapisi! Bu terapi neden milyonlarca yıl öncesine dayanıyor? Çünkü, kil doğada en başta hayvanların en büyük sağlık dostu. Kil en eski ve evrensel ilaç! Kil, insanoğlunun kullandığı minerallerin en safı, en katkısızıdır. Kil, her zaman suyla ilişkilendirilir. Böylece doğumun ve hayatın sembolü iki temel maddeyi meydana getirirler. Güneş, hava ve suyu içinde barındıran kil; güçlü canlandırma etkisi olan önemli elementlerden oluşur. Böylece kil sayesinde gezegenimizde bulunan bu dört maddeden yararlanmış oluruz. Himalaya Dağları’nda bazı Tibet toplulukları guatra karşı korunmak için kırmızı kil kullanırlardı. Meksika, Hindistan ve Missisippi Deltası’ndan geçip Sudan’dan Ortadoğu’ya gelen bu toprak, birçok hastalığa karşı en etkili ilaç olarak bilinirdi. Kille tedavi çok kolaydır: Hazırlanışı basittir, ucuzdur ve sonuçlar için çok beklemeniz gerekmez. Uyacağınız birkaç temel kural, sorunlarınızın üstesinden gelmeniz için yeter. Üstelik kille tedavi bize istediğimizden çok daha fazlasını verir.

ORGANİK BESLENME PAHALI DEĞİLDİR


FRANCE GUILLAIN/ DHARMA YAYINLARI

Organiğin adı ‘pahalı ama sağlık için iyi’ diye çıkmıştır. Bu küçük net kitapta, yazar ilk söylentinin yanlış olduğunu açıkça gösteriyor. Bir çok sebebten ötürü:

-Organik besinler vitamin, ek besinler v.s bakımından daha zengindir.
- Pahalı yiyeceklerden kaçınarak gıdalar açık olarak satın alınabilir.
-Çok az su içerirler, endüstriyele zıt olarak pişirince tamamen erimezler.

Sonuçta organik beslenmek, özellikle beslenmeyi değiştirmektir: Daha az pişmiş yemek, daha az et, daha çok doğal besin (tahıl, baklagiller v.s.) ve tabii çok daha ucuz... Sağlığınıza ve dinamizminize sağladığı yararlardan söz etmiyoruz bile. Organiğin faydalarıyla ilgilendiğinizde kanılarınızı güçlendirmiş olacaksınız. Henüz organik beslenmiyorsanız, yazarın kanıtları, bedeninize olduğu kadar doğaya da saygı gösteren bu beslenmeye sizi hayran bırakacaktır

PERVİN BULGAK’LA GÜZELLİK VE YAŞAM FORMÜLLERİ

HEMEN KİTAP

Pervin Bulgak, bu kitapta, yıllardır edindiği akademik bilgisi, sayısız deneyimi, uzmanlığıyla hazırladığı çok önemli formülleri ve etkisi ıspatlanmış dahiyane reçeteleri paylaşıyor. Kitaptaki formüllerin, reçetelerin ve tavsiyelerin hepsi, evinizde hazırlayabileceğiniz, çok hesaplı, yapılışı kolay, uygulaması pratik bitkisel karışımlardan oluşmakta. Güzelliğin, sadece vücut estetiği anlamına gelmediğini her fırsatta dile getiren Pervin Bulgak sağlıklı bir vücuda sahip olmanın sırlarını da paylaşıyor. Bitkisel karışımlar eşliğinde sağlıklı ve güzel bir bedenin nasıl olacağını, mevsi eğitici, öğretici ve yönlendirici bir DVD eşliğinde...

Haberin Devamı