Cumartesi Postası Moda ikonu köpekler

Moda ikonu köpekler

Paylaş
Moda ikonu köpekler

Moda ikonu köpekler

Artık köpeğinizin de bir butiği oldu: Türkiye’nin ilk köpek kıyafetleri markası The Pawtique! Markanın kurucusu Güneş Güler’in tasarladığı kıyafet ve aksesuarlar gerçekten şık. Köpeklere özgü koleksiyonun ünlü müşterileri arasında şarkıcı Yalın, oyuncu Burcu Kıratlı ve model Merve Büyüksaraç da bulunuyor.

Haberin Devamı

Çiğdem EZİLMEZ

Köpek kıyafetleri modasının Türkiye’deki temsilcisi Güneş Güler, birbirinden sevimli tasarımlarını ‘The Pawtique’ adıyla markalaştırdı. İngilizce ‘paw’ pati demek. ‘Tique’ de butik sözcüğüne gönderme. Güneş Güler, geçen yılın Kasım ayında internet üzerinden satışa başladı. Halen İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra Brezilya, Amerika ve Londra’dan gelen özel siparişleri karşılıyor. Hayır, dev bir kadro ile üretmiyor kıyafetleri. Tek başına hazırlıyor. Dilerseniz bu kısa özetten sonra Güneş Güler’in hikayesini başa saralım...

Köpeği hastalandı ve... Her şey, Güneş Hanım’ın minik köpeği Moet’nin sürekli üşütmesiyle başlamış. Moet bir türlü iyileşemeyince veterineri kıyafetsiz sokağa çıkarılmasını yasaklamış. Güneş Güler köpeği için kıyafet aramaya başlamış. İstanbul Moda Akademisi’nde eğitim almış, London College of Fashion’da tasarım programına katılmış biri olarak, karşısına çıkan modelleri ve kumaşları beğenmemiş. Evinin salonunu atölye yaparak Moet için kıyafetler tasarlamış, dikmiş... Bebek Sahili’nde Moet’i gezdirmeye başladığında, diğer köpek sahiplerinin meraklı soruları ve beğeni dolu sözleriyle karşılaşmış. Kıyafetleri kendisinin diktiğini söyler söylemez ilk siparişler gelmeye başlamış. Sonunda bir moda markası oluşturmaya karar vermiş ve The Pawtique’i kurmuş.

Haberin Devamı

Swarovski taşlı kıyafetler

The Pawtique; köpekler için baskılı gündelik tişörtlerden haute couture elbiselere, deri ceketlerden yağmurluklara, yaka seçeneklerinden tütülere kadar geniş kapsamlı bir ürün yelpazesi sunuyor. Tüm ürünler tamamen elde hazırlanıyor. Güneş Güler’in kumaşlar, inciler, boncuklar, taşlar için adresi Osmanbey. Kalıplar, her boydaki köpeği rahat ettirecek cinste. Hepsi astarlı ve çift taraflı kullanılabiliyor. Kumaşların hepsi doğal ve pamuklu. İşlemeler de boncuk ve Swarovski kristalle yapılıyor. Güneş Hanım’ın tasarımlarda tasmalar için özel ilikler açması, köpek sahiplerinin hayatını çok kolaylaştırıyor. Güneş Güler imzasını taşıyan bu şık kıyafetler arasında “talk to the paw” (patiye konuş), “I’m not a purse” (ben çanta değilim), “doğuştan fanatik” gibi esprili sloganlara sahip olanlar da var. Köpeğini ‘moda ikonu’ yapmak isteyenler böylesi kreasyonlara thepawtique@gmail.com adresinden ulaşıyor. Fiyatlar mı? En süslemeli elbise 150 TL.

Haberin Devamı