Cumartesi Postası Oruç bozmayan estetik operasyonlar

Oruç bozmayan estetik operasyonlar

Paylaş
Oruç bozmayan estetik operasyonlar

Akrabalarla daha sık bir araya gelinen, yardım amaçlı organizasyonlarla sosyal ortamlara daha çok girilen, bayram için özel hazırlıkların yapıldığı Ramazan ayında, güzellik mücadelesini ertelemeniz gerekmiyor

Haber: Esra Özübek
eozubek@elle.com.tr

Haberin Devamı

Oruç tuttuğunuz için estetik ameliyatlardan kaçınmanıza gerek yok. Ramazan ayında rahatlıkla yaptırılan, özetle oruç bozmayan uygulamaları Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel anlattı.

Saç ekimi:

Herhangi bir ilaç almaya gerek olmadığı için, orucu bozmadan iftara kadar yapılabilecek operasyonlardan biri, saç ekimi. Günümüzde en çok tercih edilen yöntem, FUE. Ekim yapılacak olan saçların ense bölgesinden tekli, ikili veya daha fazla kıl kökü içeren deri adacıkları alınarak uygulanır. Alınan deri adacıkları, saç ekimi yapılacak bölgedeki küçük yuvalara yerleştirilir. Alınan deriler çok küçük olduğu için kısa sürede kendiliğinden iyileşir. Ense bölgesine herhangi bir cerrahi müdahale gerekmez. Kesi ve dikiş olmadığı için iyileşme de hızlıdır.

Haberin Devamı

Meme protezi:

Meme protezi yerleştirme de ramazan için ideal bir uygulama. Kanamasız ve en fazla bir saatlik işlem olduğu, açlık gerektiren sedasyon altında yapıldığı için oruç bozmaz. Bu işlem ile memenin şeklinde ve boyutunda değişiklik yapılır. Genellikle yetersiz gelişimden kaynaklanan küçük memeleri büyütmek gerektiğinde, hamilelik ve emzirme sonrası memede aşırı küçülme, sarkma, yumuşama yaşandığında, asimetrik bozukluk durumlarında, alınan memenin yerine yenisinin oluşturulması düşünüldüğünde bu işlem yapılır. Şişirilebilen protezler kullanılır, meme başındaki renkli bölgenin alt veya üst kısmından, memealtı oluktan veya koltukaltı bölgenin ön kısmından yerleştirilir.

Fraksiyonel karbondioksit laser ile yüz gençleştirme, sıkılaştırma ve leke tedavisi:

3-4 hafta direkt güneş ışığı almamak ve solaryuma gitmemek kaydıyla yaptırılabilen bu işlemin de oruca zararı olmaz. Fraksiyonel karbondioksit lazer, derin kırışıkları düzeltmeye yardımcı, sıkı, yeni ve genç bir cilt oluşumunu destekleyen güvenli, etkili bir lazerli cilt yenileme yöntemidir. İstenmeyen dokuyu buharlaştıran yüksek yoğunluklu karbondioksit lazeri kullanır. Bu teknikte binlerce mikroskopik ısı kolonu cildin derinine iner, zarar görmüş eski cilt hücreleri temizlenir. Genç, parlak ve sağlıklı yeni hücrelerin gelişimi desteklenir. İşlemden 45-60 dakika önce uygulama yapılacak bölgeye topikal anestetik krem sürülür. Tedavi sırasında hafif derecede sıcaklık duyulabilir. Tüm yüz uygulaması 20-30 dakikadır.

Haberin Devamı

Askılama yöntemleri:

Kaş kaldırma, yüz ve boyun germe, orta yüz bölgesi yağ yastıkçıklarının yukarıya alınması, askılama yöntemleri arasındadır. Uygulama, üzerinde ters yönlerde çıkıntılar bulunan özel iplerle yukarı asılarak yapılır. Bu ipler polipropilen maddesinden yapılmakta olup, halen çoğu operasyonda tercih edilen, vücut tarafından emilemeyen ve hayat boyu kalan dikişlerdir. 15-20 dakika süren işlemden sonra bantlarla yüzdeki askılama desteklenir ve 3-5 gün boyunca bantlar korunur. 2 saat boyunca ödemi azaltmak için buz uygulaması yapmak yeterlidir. Kesi yapılmaz, sadece iğnelerin içinden ipler geçirilerek uygulanır. Bu sayede iz kalmaz.

Laser epilasyon:

İstenmeyen tüylerden tamamen kurtulmak amacıyla kullanılan lazer epilasyonda amaç; kıl kökünde bulunan ‘folikül’ adlı kılı üreten birimi yok etmektir. Kıl folikülünde çeşitli dalga boylarında laser ışını üreten cihazlar ile güçlü bir enerji dalgası oluşturulur, cilde hasar vermeden sadece kıl kökleri yok edilir.

Haberin Devamı

Radyofrekans ve ultrasonik dalgaları kullanan vücut şekillendirme işlemleri:

Cilt sıkılaştırmada, tüm vücut için geçerli olan derin ve hafif kırışıklıkları gidermede, elastikiyetin ve parlaklığın artırılmasında, cilt metabolizmasının hızlandırılmasında, selüliti gidermede, gözenek genişletmede, vücut şekillendirmede, göğüs toparlama ve sıklaştırmada kullanılan bir yöntem. Radyo frekans cihazının başlığı cilt yüzeyinde gezdirilir. Bir yandan da özel bir termometreyle cildin istenen sıcaklığa ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilir. Hasta, işlem sırasında cildinde hafif bir sıcaklık hisseder. Hafif rahatsızlık hissinin başladığı anda başlık, başka bir bölgeye kaydırılır. 20-30 dakika süren işlemden istenilen sonucu almak için 5-10 seans yeterli olur.

Peeling:

Haberin Devamı

Kimyasal peeling; genellikle iz, leke ve kırışıklık tedavisinde kullanılır. Yüzdeki sivilce izlerini hafifletmek ve tedavi etmek amacıyla kullanılır. Kimyasal peeling; deriye kimyasal solüsyon sürerek üst tabakayı soyup cildi iyileştirmek ve düzeltmekten ibarettir. Derinlik seviyesine göre yüzeysel, orta ve derin olmak üzere sınıflara ayrılır. Kimyasal peeling muayenehane ortamında uygulanabilir.

Yüz maskesi, cilt bakımı:

Yüz maskeleri ve cilt bakımları; kuru, yağlı, karma ciltlere en uygun bitkisel, kimyasal ve yağlardan oluşan ürünler kullanılarak yapılır. Cilt üzerinde bir süre bekletildikten sonra masajla yapılan bu yöntemler, oruçlu iken rahatlıkla uygulanabilir.

( 28.07.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır )