Cumartesi Postası Rüya düğününüzü kışın da yapabilirsiniz

Rüya düğününüzü kışın da yapabilirsiniz

Paylaş
Rüya düğününüzü kışın da yapabilirsiniz

Kış aylarında evlenmeyi planlayanlara yazı beklemeleri önerilir. Nedense!..

Oysa kış aylarında da yazın olduğu gibi sıcak atmosferli, eğlenceli, yaratıcı düğünler yapmak mümkün. Etkinlik ve Düğün Danışmanı Esra Rakıcıoğlu, mekan süslemeden gelin makyajına, buket seçiminden pastanın şekline kadar, 2012 kış düğünlerinde yükselen trendleri ve organizasyonu unutulmaz kılacak ipuçlarını aktarıyor...

Evlenecek çiftlerin düğünü organize etmesi için bir firmanın kapısını çalması, tarihe karıştı. Şimdi moda, bir düğün danışmanı ile beraber çalışmak. Danışman, tarihi belirlenen düğünle ilgili akla gelen her soruya profesyonelce cevap veriyor. Önce gelin ve damadı tanıyor, nasıl bir düğün hayal ettiklerini dinliyor. Sonra detaylı araştırma yapıyor, gelin ve damatla beraber düğünü hazırlıyor, önemli gün dahil her an onların yanında oluyor. Esra Rakıcıoğlu da bir düğün danışmanı. Evlenmek için yazı bekleyen çiftlere kışlık düğün önerilerinde bulundu.

GELİNLİK

Viktorya tarzı romantik düğünler ve gelinlikler bu kış geri geliyor. Klasik temalı süslemeler ve bol dantel detaylı gelinlikler, romantik düğünler yaratmak için tamamlayıcı unsurlar. Dantel ve tüllerde işlenmiş straplez modeller kışın gözde modelleri... Mesela; kabarık olmayan denizkızı modeli... Şifon ve organze gibi uçuşan kumaşlarla hazırlanmış fırfırlı, gösterişli, hareketli modeller, ipek ve apliklerle detaylandırılmış ince dokulu nostaljik uçuşan gelinlikler bu kış gözde olacak. Belde kuşak veya kurdele de birçok modelde göreceğimiz detaylar arasında. Ve renkler!.. Artık gelinlikler de renklenecek. Krem rengi olanların yanı sıra, rose, gümüş, mavi ve tonlarını içeren gelinlikler de yeni trend.

AKSESUAR

Gelinliğin yanı sıra kürk bolerolar, dantel şallar gibi aksesuarlar da önemli. Romantizm rüzgarlarının estiği bu kış; bilekte biten kısa eldivenler, tül ve dantelle detaylandırılmış şapkalar, inci küpe ve kolyeler, elmas mücevherler gelinleri süsleyecek. Duvaklarda ise dantelli olanlar in, taşlılar out.

PASTA

Katlı pastalara elveda. Şimdi cupcake standları rağbette. Klasik dekorlu olabileceği gibi çılgın cupcake standlarını temanıza uygun halde sunabilirsiniz. Klasik kremalı pasta yerine cheesecake ve tart hamuru ile yapılan pastalarla konukları şaşırtabilirsiniz. Temanıza uygun butik pastalarınızda her türlü çikolatayı da bolca ve rahatlıkla kullanma şansınız var.

SÜSLEME

İri, gösterişli çiçekler, bahçe gülleri ve şakayıklar masa süslemesinde fark yaratacak. Dekor süslemelerinizde de kadife, dantel ve saten kumaşları tercih edebilirsiniz. Bu kumaşlar soğuk kış gününde sıcak bir atmosfer yaratmak için, fazla aksesuar kullanmadan ortamı yumuşatmanıza yardımcı olur.

SAÇ VE MAKYAJ

Saç modellerinde sadelik ve masumiyet ön planda. Klasik topuzların yerini doğal dalgalı yarım toplanmış saçlar, tek omuza düşürülen dalgalı modeller ve aksesuarlarla detaylandırılmış net topuzlar alıyor. Saç aksesuarları abartıdan uzak, çiçek ve minik taşlı taç ya da bantlardan oluşuyor. Makyajda, gözler şeftali ve pudra tonları ile geri planda tutulurken dudaklar kırmızı ve bordo renklerle dikkat çekiyor. Dikkat çekmek istemeyen gelinler için de pembe ve şeftali tonlarında rujlar gözde olacak. Romantik görünüm için takma kirpikler ve kalın kaşlar ön planda. Bronzlaşmış tenlerin yerini, allıkla renklendirilmiş naturel makyajlar aldı.

TEMA

Kişiliğinize uygun temayı seçmek işin zor kısmı. Birkaç öneri: Sürprizli karnaval havasında kış düğünleri yaratabilirsiniz. Örneğin; Hawai temalı bir düğüne ne dersiniz? Reggae müzik, yerli kıyafetler giymiş dansçılar ve şovları, deniz kabuğundan nikah şekerleri farklı bir atmosfer yaratmanızı sağlar. Seçeceğiniz deniz veya kumsal teması ile de davetlilere Antalya iklimi yaşatabilirsiniz. Uzun süreli düğün kutlamaları da 2012’nin tercihi. Şehir dışında bir otelde yer ayırtabilir, yakın konukları çağırıp düğünün iki gün sürmesini sağlayabilirsiniz. Şehir içindeki uzun süreli düğün konsepti ise after party’ler ile hazırlanıyor. Klasik düğün yemeğinden sonra sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebileceğiniz partilere bu kış sık rastlayacaksınız. After party’ler için pırıltılı mini elbiseler, otrişli aksesuarlar, çılgın duvak veya şapkalar veya spor ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Herkesin katılacağı dans ve oyunlarla eğlenceniz en üst seviyeye çıkar.

(12.11.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

Haberin Devamı