Cumartesi Postası Türkiye’nin en iyi 15 sağlıklı mekanı

Türkiye’nin en iyi 15 sağlıklı mekanı

Paylaş
Türkiye’nin en iyi 15 sağlıklı mekanı

Organik ve doğal beslenme, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselişte. Sağlıklı beslenmeyi benimseyenlerin çoğu evinde organik besinlerle yemekler yapıyor

Cumartesi Postası Jürisi, dışarıya çıkınca organik yemek tüketmek isteyenler için İstanbul’un en iyi 15 organik ve sağlıklı mekanını seçti.

Haberin Devamı

Bi Nevi Deli / Etiler-İstanbul

Menüsü birçok beslenme tarzına uygun. Besin değerleri en yüksek seviyede korunuyor. Mevsim sebzeleri ve meyveleri ile yapılan yemeklerde yağ olarak taze avokado, soğuk sıkım zeytinyağı kullanılıyor.

Plus Kitchen / Teşvikiye-İstanbul

Yemekler cam kavanozlarda saklanıp servis edildiği için yiyecekler hep taptaze. Mavi bohça içinde cam kavanozlarda sunulan paket servis, restoranın gerçek bir doğa dostu olduğunun kanıtı.

Zencefil / Beyoğlu-İstanbul

Zencefil zengin menüsünü mevsimlere göre belirliyor. Bu lezzetleri sunarken kullandıkları içerikleri elbette tarım ilacı, hormon ya da koruyucu içermeyenlerden seçiyorlar.

Healin Foods / Teşvikiye-İstanbul

Sağlıklı yeme alışkanlıkları üzerine kurulmuş, tamamen doğal, taze, temiz yemek önceliğini vurgulayan restoranda, sertifikasız hiçbir ürün yer almıyor.

Haberin Devamı

BONUS

Yeşil No: 11 / Levent-İstanbul

Sağlıklı lezzetlerini bir seneyi aşkın bir süredir Teşvikiye’deki ufak mekanında servis ediyordu. Yeni açılan Kanyon şubesi, Yeşil No: 11 ekibinin amacı, sağlıklı beslenmeyi çekici bir hale getirmek.

İpek Hanım 5 Büyük Şef / Nişantaşı-İstanbul

Gayrettepe’deki İpek Hanım’ın Çiftliği’nin Nişantaşı şubesi. Çeşitli peynir, zeytinin bulunduğu bir açık büfe ve ona eşlik eden börekler var.

Inkase / Fenerbahçe-İstanbul

Yemeğinizi yerken de yedikten sonra da sizi rahat hissettirmeyi hedefleyen mekan, sağlıklı yeme-içme deneyiminin peşinde olanlara hizmet veriyor.

Healthyish / Bebek-İstanbul

Sahibi Şeyma Subaşı. Kalori almadan kendinizi yenileyebileceğiniz küçük bir durak. Mutfağından sağlık fışkırıyor. Glutensiz ve şekersiz tat arayanlar için ideal bir mekan.

Gram / Karaköy- Maslak-İstanbul

Günlük hazırlanan salatalar, zeytinyağlılar ve sıcak yemekleri açık büfeden alıp karıştırarak kendi tabağınızı hazırlayabilirsiniz. Rezene ile tatlandırılmış dana dilli en beğenilen tatlar arasında.

Gabfoods / Arnavutköy-İstanbul

Burada kullanılan malzemeler en iyi kalitede ve organik. Yemeklerde Hindistan cevizi yağı kullanılıyor. Titizlikle hazırlanmış, sağlık fışkıran menüsüyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ek Biç Ye İç / Taksim-İstanbul

Dükkan içerisinde yetiştirdikleri yeşillikler günlük olarak salata barında yer alıyor. Bu barda, 30’dan fazla malzemeyle kendi salatanızı yapabiliyorsunuz.

Doğaya Dönüş / Teşvikiye-İstanbul

Ev yemeklerine hasret kalanlar için ideal bir mekan. Ürünlerini; ziraat fakülteleri mamülleri, ekolojik gıda maddeleri ve köylerimizin doğal ürünleri arasından özenle seçiyor.

Cuppa / Cihangir-İstanbul

Günün her saatine hitap eden menüsü var. Füme somonlu omlet, çeşitli sağlıklı dürümler ve sandviçler bulunuyor. Kendi ürettikleri çimden yapılan çim suyunu içebilirsiniz.

Healthy Living /Teşvikiye-İstanbul

ABD’de raw beslenme tarzı üzerine eğitim alan Beril Oymak, mekânında harikalar yaratıyor. Mutfağından günlük cheesecake’ler, kekler, avokado tostlar çıkıyor.

Makai Experimental / Levent-İstanbul

Tüm yiyecekleri sağlıklı beslenme alışkanlığına yönelik. Makai’de, alkali içeceklerden hazır yiyeceklere kadar pek çok ürün bulabilirsiniz. Önyargılı olmayın ve tatlılarını mutlaka deneyin!

Haberin Devamı