Cumartesi Postası Yaz ekranı; renkli, komik ve yepyeni

Yaz ekranı; renkli, komik ve yepyeni

Paylaş
Yaz ekranı; renkli, komik ve yepyeni

Yazın gelmesiyle birlikte televizyonlarda yeni diziler başladı. Hepsi birbirinden renkli, eğlenceli... İşte yaz dizileri ve yayınlandığı kanallar

Küçük Hesaplar

Haberin Devamı

Seray Sever ve Mazhar Alanson’un rol aldığı, Star TV’de ekrana gelen ‘Küçük Hesaplar’ bir komedi dizisi. İstanbul’daki Bülbül Apartmanı’nın sakinleri farklı özelliklere sahiptir. Hareketin eksik olmadığı bu apartmana üç erkek taşınır. Gençlere gitar çalan, şarkı söyleyen, bazen aksi davranan orta yaşlı Memduh Bey ve eşi Harika ile yaşadıkları ekrana gelecek.

Annem Uyurken

Hümeyra, Büşra Pekin, Bülent Seyran ve Şükrü Türen’in rol aldığı ‘Annem Uyurken’ Kanal D dizisi. Eğlenceli dizinin konusu şöyle: Gül Hanım, kızı Defne’nin evleneceği gün, sebebi bilinmeyen bir nedenle uykuya dalar. Yere düşme anı kızı Defne’nin nikah memuruna “Evet” diyeceği ana denk gelir. Defne evlenemez, o günden sonra Gül Hanım 10 yıl sürecek derin bir uykuya dalar. Bu sırada eşi Hasan ve çocukları kendi hayatlarını yaşamaya başlar. Hasan, alt katta yaşayan, dul bir eczacı ile aşk yaşar. Amaçları Gül Hanım’ın babadan kalma lokumcu dükkanını devredip başka bir kente yerleşmektir. Gül Hanım, yattığı derin uykudan beklenmedik bir anda kalkar ve her şeyin yönetimini ele alır.

Haberin Devamı

Ustura Kemal

Başrollerini Oktay Kaynarca, Naz Elmas ve Emre Kınay’ın paylaşacağı ‘Ustura Kemal’ bir dönem dizisi. Haldun Sevel’in eserinden uyarlanan dizi 1912’lerin Üsküdarı’nı anlatıyor. Üsküdar’ın bir mahallesinde büyüyen ve kahve işleten bir kabadayı olan Ustura Kemal’in mahalleli ve çevresindekilerle yaşadıklarına tanık olacağız. Dizi Show TV’de olacak.

İbreti Ailem

Zafer Algöz, Şebnem Sönmez ve Müjdat Gezen’in rol aldığı ‘İbreti Alem’de bir aileyi tanıyoruz. Kevgir Ailesi’nin saf annesi, evini bildiği yöntemlerle idare etmeye çalışır. Ailenin bir de ergen dedesi vardır; Muhsin. Muhsin Bey, yeni kızlarla tanışabilmek için huzurevine taşınmak ister, sanal dünyanın tüm imkanlarını yeni bir aşk bulmak için kullanır. Evin reisi olan Yaşar ise para kazanmak için türlü fikirler üreten biridir.

Çıplak Gerçek

Başrollerini Yetkin Dikinciler, Derya Alabora, Mustafa Uğurlu, Cem Bender ve İdil Fırat’ın paylaştığı ‘Çıplak Gerçek’ ekranların 45 dakikalık ilk draması. Star TV’de yayınlanan dizide olaylar 18 yaşındaki Hazal’ın kaybolmasıyla başlar. Genç kızın kaybolduğunu ayrı yaşayan annesi ve babası çok geç fark eder. İkisi de kayıp başvurusunda bulunur. Olayları araştırmaya başlayan ekip Hazal’ın kaybolmadan önce görüntüsünde büyük bir değişiklik yaptığını ortaya çıkarır. İşin başında olan Başkomiser Galip’in hayatı ise göründüğünden daha karışıktır.

Haberin Devamı

Dedemin Dolabı

Serdar Özer, Ayçin Tuyun, Lemi Filozof ve Mehmet Usta’nın rol aldığı ‘Dedemin Dolabı’ da FOX TV ekranında. İlyas, eşini erken yaşta kaybetmiş, oğlu Okyanus ve kızı Çiçek ile yaşayan bir babadır. Çocuklarına annelerinin yokluğunu hissettirmemeye çalışır. Bir gün, ailenin hayatına Amonya Krallığı’ndan gelen sihirli bir dolap ve onun içindeki prenses girer.

Düşman Kardeşler

Tarık Papuççuoğlu, Oya Aydoğan, Kaan Urgancıoğlu, Murat Eken ve Hande Subaşı’nın rol aldığı ‘Düşman Kardeşler’ Show TV’de ekrana geliyor. Kardeş olduklarından habersiz, Mehmet ile Ahmet’in yolları İstanbul’da kesişir. Mehmet eskiden pavyonlarda assolistlik yapan annesi Leyla ile İstanbul’da yaşar. Ahmet ise ölüm döşeğindeki annesi Azimet ve babası Bereket Bey ile Gelibolu’da oturur. Azimet Hanım’ın ölmesiyle Mehmet ve annesi Gelibolu’ya, babanın yanına taşınınca işler karışır.

Haberin Devamı

Aşkın Halleri

Aşkın Halleri FOX TV’de yayınlanacak olan, Metin Akpınar ve İpek Tuzcuoğlu’nun oynayacağı dizinin konusu şöyle: Sabri, karısı Mehtap ve kızı İnci’yle beraber bir sitede villa alır. Komşuları tatildeyken villaya taşınan aile, yan komşunun oğlu Kutlu ile tanışır. Çok iyi anlaşacaklarını düşünürlerken her şey tersine döner. Çünkü Kutlu’nun annesi Asiye, Sabri’nin eski nişanlısıdır. Ve kendisini terk ettiği için Sabri’yi affetmemiştir. Asiye’nin şimdiki kocası ise, Sabri’ye en büyük kazığı atmış olan Osman’dır.

Veda

Mehmet Aslantuğ’un rol alacağı ‘Veda’ yazar Ayşe Kulin’in aynı adlı kitabından senaryolaştırıldı. Dizi, Osmanlı İmpartorluğu’nun son dönemini ve işgal günlerindeki İstanbul’un bir konağında yaşananları izleyiciye aktaracak.

Haberin Devamı

Kötü Yol

Cansel Elçin, Ezgi Mola, Şükran Ovalı ve İlker Aksum’un başrollerini paylaşacağı, yazar Orhan Kemal’in aynı adlı romanından esinlenilerek yazılan, Kanal D’de ekrana gelecek ‘Kötü Yol’da olaylar şöyle gelişecek: 1965’de, Adana’da hayatını çamaşır yıkayarak kazanan Ayşe Hanım’ın, güzelliği dillere destan Nuran adlı bir kızı vardır. Nuran, ağabeyi İhsan tarafından yüklü bir başlık parası karşılığında Bedir Ağa’ya satılır. Genç kız kendisini kurtarması için büyük aşkı şoför Reşat’ı bekler. Ama Reşat, Nuran’ı patronunun karısıyla aldatır. Bunları öğrenen Nuran, İstanbul’a kaçar ve kendine yeni bir hayat kurar. Oyuncu olacaktır.

Hayatımın Rolü

Haluk Bilginer ve Ebru Özkan’ın oynadığı, Star TV dizisi ‘Hayatımın Rolü’: Oyuncu Müşfik ve iş kadını Ela’nın evliliği kötüdür. Eşi ve çocuklarını çok seven Müşfik, istemeyerek Ela’nın boşanma isteğini kabul eder. Mahkeme, çocukların velayetini anneye verince kendince bir çözüm üretir. Dadı kılığına girer ve Halime olarak evde işe başlar.

Sudan Bıkmış Balıklar

Burak Sağyaşar ve Ezgi Eyüpoğlu’nun rol aldığı Star TV dizisi ‘Sudan Bıkmış Balıklar’ bir aşk hikayesini anlatıyor. Müzisyen olan Selim, Kaş’ın yerlisi Hüseyin’in kızı olan Zeynep’le tanışır. Aralarında aşk başlar. Ama Selim bir gün Kaş’tan ayrılır. Aylar sonra Selim ve Zeynep’in yolları İstanbul’da üniversitede kesişir. Zeynep ne okulundan, ne ailesinden ne de Selim’den vazgeçer. Selim ise Zeynep ve müzik arasında sıkışıp kalır.

İşler Güçler

Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’in başrolü paylaştığı ‘İşler Güçler’ film çekmek isteyen üç arkadaşın yaşadıklarını konu ediyor. Ahmet, oyuncu olmak ister ama hayatında tek bir başrol oynamıştır. Murat, geç girdiği oyunculuk sektöründe hak ettiği ilgiyi göremediğini düşünür. Sadi ise gümrük memurluğunu bu iş için bırakmıştır. Üç arkadaş kafa kafaya verip çekecekleri film için para toplamaya başlarlar. Bu nedenle de ‘Meslek Hikayeleri’ belgeselini çekmeye soyunurlar.

( 14.07.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır )