Magazin Demet Akalın kafasına koyduğu her şeyi yaptı

Demet Akalın kafasına koyduğu her şeyi yaptı

Paylaş
Demet Akalın kafasına koyduğu her şeyi yaptı

Takvimler 23 Nisan 1972’yi gösteriyordu. Kocaeli’de yaşayan Ali ve Şenay Akalın çiftinin kızları Demet dünyaya geldi. Bir yıldız doğduğundan habersizlerdi… İlk öğretimini ve liseyi Gölcük'de tamamlayan Demet, güzelliği ile herkesin dikkatini çekiyordu. Annesinin desteği ile mankenlik kursuna başladı. Ardından mankenlik yapmaya başladı. Ve adım adım yükselmeye başladı. Çok hırslıydı. Kafasına koyduğu her şeyi yaptı. Şimdi onu tanımayan yok.

Gizem YETİL / Posta.com.tr  1990’lı yıllarda mankenlik yapmaya başlayan Demet Akalın, film sektörünün de dikkatini çekmişti. O dönem, bazı filmlerde rol aldı. Aynı zamanda mankenliğe de devam ediyordu.

Haberin Devamı

PODYUMLARIN ARANAN İSMİYDİ

Demet Akalın, güzelliği ve fiziği ile podyumların aranan isimlerinden biriydi. Demet Akalın’ın bilinmeyen bir anısından da bahsedelim… Türkiye’nin Almanya'dan ithal edilen hamile mayolarını tanıtmak için Demet Akalın seçilmişti. Ancak Demet hamile değildi. Demet Akalın'ın karnına deniz topu yerleştirdiler. Aynada kendisini gören Akalın, gülmekten çekimi zor gerçekleştirdi.

PODYUM BAŞARISINI MÜZİKTE SÜRDÜRMEYE KARARLIYDI

Mankenlik yapan Demet Akalın, bir yandan da gazinolarda sahne almaya başlamıştı. Bir yandan mankenlik, bir yandan oyunculuk ve şarkıcılık… Demet hangisini seçecek ve yolunu nasıl çizecekti? Aynı yıl kararını vermişti. Takvimler 1996’yı gösterdiğinde Demet Akalın kendisini şarkıcılığa adayacağını açıklamıştı. Öyle de yaptı. 1997'de pop starlarının arasına gireceğinden emin olan Demet Akalın, artık başka iş yapmayacaktı.

Haberin Devamı

MANKENLİĞİ BIRAKTI

Demet Akalın, mankenliği bıraktıktan sonra şarkıcılığa başlamış, ancak iş yapabilmesi için bir de kasete ihtiyacı vardı. Bir yandan müzik dersleri almaya başladı, bir yandan da stüdyoya girdi. Akalın, aslen Gölcüklü olduğunu söyleyerek, “Bizim oranın kızları doğuştan yetenekli olur ve kafalarına taktıkları her şeyi mutlaka gerçekleştirirler” dedi.

KAFASINA KOYDUĞU HER ŞEYİ YAPTI

Ve öyle de oldu… Demet Akalın, babasına ithaf ettiği ilk kaseti, Sebebim’i çıkardı. İlk albümü 100 bin sattı. “Kendimi ispatladım, çok mutluyum” dedi. Ve yıl 2022… Arka arkaya çıkardığı albümler ve şarkılarla rekor üstüne rekor kırdı. Hala da Türkiye’nin en çok konuşulan isimleri arasında…

DEMET AKALIN BUNU NASIL BAŞARDI? 

Tüm bu başarısına rağmen Demet Akalın hep kendisi oldu. Evinde, dışarıda nasılsa sahnede de öyleydi. Sosyal medyada da 10 milyon takipçisi var.

10 MİLYONU NASIL YAPTI?

Çünkü Demet Akalın durmuyor. Konserden konsere koşuyor ve şarkı çıkarmaya da devam ediyor. Herkes şatafatlı hayatını konuşurken kimse onun ne kadar çalıştığından bahsetmiyor. Atarlı- giderli şarkıların yıldızı Demet Akalın’ı linç eden bir kesim de var. Şarkılarını dinlemeyen… Peki onlar neden takip ediyor?

Haberin Devamı

MERAKTAN

Evde koltukta dümdüz otururken, sihirli bir değneğin kendisini kurtarmasını bekleyen bir topluluk... Yaptıkları tek şey sataşmak ve yargılamak. Dava açılsa yalvaracak bir kesim bu...

HER LAFA VERECEK CEVABI VAR

Demet Akalın, kendisine yapılan hakarete varan eleştirilere karşı sessiz kalmıyor. Hakkında çıkan iddialara da susmuyor. Bu da onu daha dikkat çekici hale getiriyor.

GÜNDEME OLAN DUYARLILIĞI

Ülkede yaşanan olumlu ya da olumsuz olaylara karşı hiç sessiz kalmıyor. Hiçbir önemli günü atlamıyor.

DOĞALLIĞI

Öyle klip, konser ve profesyonel çekimlerle kalmayıp sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor. Canı ne isterse onu paylaşıyor. Doğal davranışlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Yapmacıklık yok. Twitter’da yaptığı yazım yanlışlarıyla da sürekli gündeme geliyor. Demet Akalın=yazım yanlışı… Ancak bunu bile kafaya takmıyor. Demet Akalın neyse o… Bu sayede bile birçok takipçi kazandı.

GİYİM TARZI

Sık sık lüks kıyafetleri ve mücevherleriyle de gündeme geliyor. Giyim tarzına çok fazla eleştiri var. Yakışıp yakışmadığı tartışılır. Eğer yıllardır hiç durmadan çalışıyorsanız, lüks hayatınızla da gündeme gelmek istersiniz.

Haberin Devamı

SEVDİKLERİNİ YÜCELTİYOR

Sevdiklerine karşı aşırı değer verdiği herkes tarafından biliniyor. Arkadaşlarına aldığı lüks hediyeler ve sosyal medyadan verdiği destek herkes tarafından fark ediliyor. Ancak Akalın’ın bir huyu var. Kendisine yapılan bir yanlışta en yakını bile olsa tek kalemde siliyor!