Magazin Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Bey (Kaan Taşener) kimdir? Gündoğdu Bey hayatı...

Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Bey (Kaan Taşener) kimdir? Gündoğdu Bey hayatı...

Paylaş
Diriliş Ertuğrul Gündoğdu Bey (Kaan Taşener) kimdir? Gündoğdu Bey hayatı...

Diriliş Ertuğrul'da Gündoğdu Bey yeniden sahne alıyor. Bu karaktere hayat veren Kaan Taşener ise diziseverler tarafından merak ediliyor. İşte Gündoğdu Bey'i canlandıran Kaan Taşener'in biyografisi...

Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümü bu akşam ekrana gelecek. Dizide daha önce rol alan Kaan Taşener, "Gündoğdu Bey" karakteri ile bir kez daha diziye dahil oluyor. Dizinin sıkı takipçileri ise Gündoğdu Bey'in hayatını araştırıken "Kaan Taşener kimdir?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

GÜNDOĞDU BEY’İN HAYATI

Süleyman Şah ve Hayme Ana’nın en büyük oğludur. Süleyman Şah gibi bir baba ve Hayme Ana gibi bir anneden dünyaya geldiği için Gündoğdu da hiç şüphesiz yiğit alp idi. Bunu kardeşi Ertuğrul Gazi ile Alaaddin Keykubat'ın yardımına gittikleri Yassıçemen Meydan Muharebesi'nde göstermiştir. Bu savaş sonrasında Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat Gündoğdu'nun kardeşi Ertuğrul Gazi'ye Hilat (Elbise-Hükümdarlık Sembolü) giydirerek kendisine Ankara yakınlarındaki Karacadağ ve çevresini vermiştir.

Moğol zulmünden kaçıp kendilerine yeni yurt aramak için göç eden Kayı Obası, bir yandan da ana vatanları olan Orta Asya'ya geri dönmek istiyorlardı. Obanın büyük kısmı Orta Asya'ya dönmek istiyordu. Lakin Ertuğrul Bey ve onu destekleyenler Anadolu'da kalmak istiyordu.

Haberin Devamı

Gündoğdu ve Sungur Tekin Bey yaklaşık 1000 hane ile doğuya doğru yani Anavatan (Orta Asya)'a gitmiş, Ertuğrul Bey ve kardeşi Dündar Bey ise batıya doğru gitmişlerdir. Nihayetinde Osmanlı Devleti'nin temellerini atan Ertuğrul Bey ve 400 çadırlık bir oba olmuştur.

Gündoğdu ve Sungur Tekin Bey'in bu hamlesi bazı tarihçiler için büyük bir hata olarak yorumlanmıştır. Nitekim Gündoğdu Bey'in ölümü hakkında ve mezarı hakkında bir bilgi yoktur. Böylelikle tarih sahnesinden sessiz sedasız kaybolmuştur.

KAAN TAŞENER KİMDİR?

Kaan Taşaner, 23 Nisan 1979 tarihinde Antalya'da doğmuştur. Oyuncu Sacide Taşaner annesidir. 17 yaşında Antalya'da iken bir tiyatro topluluğunun kurslarına katıldı.

Konya, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Tiyatro Ana sanat Dalı bölümünden 1999-2000 Eğitim Öğretim Yılında 95180108 numaralı öğrencisi iken mezun oldu.

Kaan Taşaner, oyunculuğa ilk adımını, Karanlıkta ilk ışık Kubilay adlı tiyatro oyunuyla attı, ardından 2004 yılına kadar çeşitli oyunlarda sahne aldı.

2004 yılında "Büyük Buluşma" adlı dizide rol alarak dizi hayatına başladı.

Kaan Taşaner , 2010 yılında Vedat Türkali'nin senaryosunu yazdığı "Fatmagül'ün Suçu Ne?" adlı dizide, Beren Saat, Engin Akyürek, Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Civan Canova, Fırat Çelik, Murat Daltaban, Buğra Gülsoy, Seda Güven, Deniz Türkali, Engin Öztürk, Esra Dermancıoğlu, Bülent Seyran ile birlikte oynadı.

Haberin Devamı

2012 yılında "Kuzey Güney" adlı dizide Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Merve Boluğur, Mustafa Avkıran, Semra Dinçer, Zerrin Tekindor, Hale Soygazi, Bade İşçil ile birlikte oynadı.

2013 yılında "Kayıp" adlı dizide Mete Horozoğlu, Aslı Enver, İlker Kaleli, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar ile beraber rol aldı.

8 Aralık 2014 tarihinde TRT 1'de başlayan "Diriliş: Ertuğrul Gazi" adlı dizide Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi'yi canlandırırken Esra Bilgiç Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.