Magazin Eski dansçılarından Lizzo’ya toksik çalışma ortamı suçlaması

Eski dansçılarından Lizzo’ya toksik çalışma ortamı suçlaması

Paylaş
Eski dansçılarından Lizzo’ya toksik çalışma ortamı suçlaması

Grammy ödüllü şarkıcı Lizzo'nun başı eski dansçılarıyla dertte. Ünlü şarkıcının eski üç dansçısı, dün açılan bir davada şarkıcıyı, kilo üzerinden utandıran ve cinsel açıdan aşağılayıcı davranışların bulunduğu toksik bir çalışma ortamı yaratmakla suçladı.

Gerçek adı Melissa Viviane Jefferson olan Lizzo, şarkıcının yapım şirketi Big Grrrl Big Touring Inc ve dans ekibinin kaptanı Shirlene Quigley, Los Angeles’ta dava edildi. Lizzo'nun bir temsilcisi, Reuters haber ajansının yorum talebine yanıt vermedi.

Haberin Devamı



Davacı Arianna Davis, Crystal Williams ve Noelle Rodriguez tarafından yapılan şikayetler arasında cinsiyet, din, ırk ve engelliliğe dayalı taciz yer alıyor.

Davada dansçılar, Şubat ayı sonlarında Amsterdam'daki bir striptiz kulübünde çıplak performansçılara dokunmaya zorlandıklarını iddia ettiler. Davada Davis'in rahatsız olmasına rağmen bir dans yarışmasında kalması için çıplak bir fotoğraf çekimine katılma baskısı gördüğü belirtildi.

'KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR' 


Davis, Lizzo'nun isteklerine uymadığı takdirde işini kaybetmekten korktuğunu iddia etti. Davacıların avukatı Ron Zambrano yaptığı açıklamada, "Lizzo ve yönetici ekibinin dansçılara yönelik tavrı, Lizzo’nun kamuoyu önünde savunduğu her şeye aykırı görünüyor. Özelde Lizzo, dansçılarını kiloları nedeniyle utandırıyor ve onları sadece yasa dışı değil aynı zamanda moral bozucu şekilde küçük düşürüyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'DİNİNİ YAYMAK İÇİN HER FIRSATI DEĞERLENDİRDİ'

Davada, Quigley'nin dansçıları kendi istekleri dışında dini inancına zorlayarak taciz ettiği iddia edildi. Davada ayrıca "Quigley sadece dini inancını dile getirmekle kalmadı, aynı zamanda itirazlara aldırmayarak civarındaki herkese dinini yaymak için her fırsatı değerlendirdi” ifadeleri kullanıldı.

Davacılar, Quigley'in Davis'in bekaretini konuşmalara ve röportajlara konu ettiğini iddia etti. Davacılar ayrıca, Quigley’in Davis’in rızası olmadan hakkındaki kişisel ayrıntıları sosyal medyada paylaştığını iddia etti.

Davada, Rodriguez'in işteki davranışlar nedeniyle istifa ettiği, Davis ve Williams'ın ise kovulduğu belirtildi.