Magazin Eski dostlarından Safa Önal'a veda

Eski dostlarından Safa Önal'a veda

Paylaş
Eski dostlarından Safa Önal'a veda

Geçtiğimiz Pazar günü 92 yaşında hayatını kaybeden Türk Sineması’nın önemli senaristlerinden Safa Önal dün, dostları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı´na giren senarist Safa Önal pazar günü 92 yaşında hayatını kaybetmişti. Safa Önal için dün önce İstanbul Beyoğlu'ndaki 'Atlas 1948' sinemasında, daha sonra Teşvikiye Camisi'nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Senaryosunu yazdığı filmlerde defalarca başrol oynayan Türkan Şoray ile Hülya Koçyiğit, Safa Önal'ı Türk bayrağına sarılı tabutuna çiçekler atarak uğurladı.

SAFA ÖNAL KİMDİR?

İstanbul'da 17 Aralık 1931'de dünyaya gelen senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal, yazarlığa 1945'te kısa öyküler kaleme alarak başladı.

Safa Önal, 'Vesikalı Yarim', 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Ah Güzel İstanbul', 'Ah Müjgan Ah', 'Dila Hanım', 'Tatar Ramazan', 'Tatlı Nigar', 'Doktor Civanım' gibi pek çok filmin senaryosunu kaleme aldı. Safa Önal, 1973'te yönetmenliğe de başladı ve 40'a yakın film yönetti.

Önal'ın filme çekilmiş 395 senaryosu, Guinnes Rekorlar Kitabı tarafından bir dünya rekoru olarak onaylandı. Yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi çok sayıda ödül kazanan Safa Önal, söz yazarı, sunucu Sezen Cumhur Önal'ın da ağabeyidir.

Haberin Devamı