Magazin Estetik trend'lerini sosyal medya yönlendiriyor! Popo büyütme ameliyatları revaçta

Estetik trend'lerini sosyal medya yönlendiriyor! Popo büyütme ameliyatları revaçta

Paylaş
Estetik trend'lerini sosyal medya yönlendiriyor! Popo büyütme ameliyatları revaçta

Dünyanın en iyi plastik cerrahları bu hafta ülkemizde. Plastik cerrahi alanında en büyük uluslararası bilimsel kuruluş olan International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) dünya kongresi bu yıl Türkiye’de düzenleniyor. 20 Eylül’de başlayacak kongre, 24 Eylül’e kadar devam edecek. Prof. Dr. Nazım Çerkeş ile ülkemizin dünyadaki estetik uygulamalar alanında bilimsel üstünlüğünü ve güzellik trend’lerini konuştuk.

Plastik cerrahi alanında en büyük uluslararası bilimsel kuruluş olan International Soceity of Aesthetic PlasticSurgery (ISAPS) dünya kongresi bu yıl Türkiye’de düzenleniyor. Siz de kongrenin başkanlığını yapacaksınız. Kongrenin amacından ve içeriğinden bahseder misiniz biraz? 

Haberin Devamı

ISAPS dünyadaki en önemli ve en büyük estetik cerrahi derneği olup 113 ülkeden 6000’in üzerinde üyeye sahiptir. Sadece üst düzeyde plastik cerrahi eğitimi almış plastik cerrahlar bu derneğe üye olabilmektedir. ISAPS iki yılda bir genellikle o dönemki başkanın ülkesinde dünya kongresi düzenlemektedir ve bu kongrelere dünyanın bilimsel alanda en önemli otoriteleri konuşmacı olarak davet edilmektedir. Bu yıl 20-24 Eylül tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak olan bu kongre ISAPS’ın bugüne kadar düzenlediği en kapsamlı kongrelerden biri. 400’ün üzerinde konuşmacı ve yüzden fazla ülkeden 2000’in üzerinde katılımcı plastik cerrah kayıt yaptırmış durumda. Toplantı süresince 14 canlı ameliyat uygulaması ve sabahtan akşama 5 salonda toplam 300 saat civarında estetik cerrahideki son gelişmelerin tartışıldığı oturumlar olacak. Kongreye sadece plastik cerrahlar katılabiliyor. Amacı estetik cerrahideki son gelişmeleri ve güncel teknikleri katılımcılara öğretmek ve teknikleri tartışmak. 

Haberin Devamı

Üç gün sürecek kongrede bizi neler bekliyor? 

Kongre toplam 5 gün sürecek. İlk gün ameliyat gösterilerine ayrılmış durumda. Konularında en ünlü 14 plastik cerrah değişik ameliyatlar yapacaklar, yüz gençleştirme, burun, meme estetiği, vücut şekillendirme gibi ameliyatlar yapılacak. Bende kaburga kıkırdağı kullanarak bir burun düzeltme operasyonu yapacağım.  Bu ameliyatlar internet üzerinden toplantı  salonlarda izleyicilere aktarılacak.

Ayrıca gerek ameliyat uygulamaları gerekse diğer tüm oturumlar 5 gün boyunca online olarak bütün dünyada kayıt olan plastik cerrahlarca izlenebilecek. Ayrıca açılış töreninde Sayın Ekrem İmamoğlu hazır bulunacak ve Sayın Zülfü Livaneli’nin bir konuşması ve mini bir konseri gerçekleştirilecek.

Kongrenin Türkiye’de yapılacak olması Türkiye’nin bilimsel arenada tanınırlığı açısından çok önemli. Bu yıl Türkiye’de gerçekleşecek olması size neler hissettiriyor?

Benim 2020-2022 ISAPS Başkanı olmam nedeniyle bu kongre İstanbul’da gerçekleştirilecek. 14 yıldır ISAPS’ın değişik kademelerinde yönetici olarak çalıştım ve son olarak 2020 yılında Başkan olarak seçildim. Bu kongreyi de tabii ki İstanbul’da yapmayı istedim. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük estetik cerrahi toplantılarından biri olması nedeniyle Türkiye’nin estetik cerrahideki tanınırlığının daha da artması için çok önemli bir organizasyon. Çok başarılı, kusursuz ve bilimsel düzeyi çok yüksek bir dünya kongresi düzenlemek ve katılımcılara Türk misafirperverliğini en iyi şekilde gösterebilmek için aylardır geniş bir ekiple hazırlıklar yapıyorum. Bugüne kadar Türkiye’de düzenlenen en büyük kongre olmasının yanında dünyada şu ana kadar düzenlenmiş olan en kapsamlı ve geniş katılımlı birkaç kongreden birini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyorum. 

Haberin Devamı

Estetik cerrahide son trendler, en yeni teknikler neler? 

Her geçen gün cerrahi tekniklerde bir takım gelişmeler oluyor. Yüz, burun ve vücut şekillendirme ameliyatlarındaki bir takım yeni metodlar daha başarılı sonuçlar elde etmemizi sağladı. Sosyal Medya da bazı tekniklerin popüler olmasında büyük rol oynuyor. Son yıllarda vücut şekillendirme ve ameliyatsız uygulamalara ilgi daha fazla. Örneğin popo büyütme oldukça trend. Popo büyütme ameliyatlarının sayısının çok arttığını söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Estetik cerrahide Türkiye’deki hekimlerin dünyada çok önde olması ve Türkiye’nin en çok estetik ameliyatlarının gerçekleştiği yer olması sizce tam olarak neyle ilgili? 

Türkiye’de en başarılı öğrenciler hekim oluyor bunların en başarılı olanları da plastik cerrahi branşını tercih ediyor. Ayrıca bizler hocaları olarak genç meslektaşlarımızın eğitimine çok önem veriyoruz ve bilgilerimizi onlarla paylaşıyoruz. Başarılı sonuçlar alındığı için yurtdışından hastalar bu operasyonlar için Türkiye’yi tercih ediyor. 

Özellikle yanlış yapılan ameliyatlarının dönüşünün çok zor ve ameliyatı olan kişi için çok yıpratıcı olduğunu düşünürsek, genellikle yanlış ameliyatların sebepleri neler oluyor? 

Burada hekimin o konudaki deneyimsizliği ya da hastanın o işlem için uygun aday olmamış olması söz konusu olabiliyor.

Haberin Devamı

Sanatçı İrem Derici, burnundan dokuz kez ameliyat olduğunu söylediğinde şok geçirmiştim. Hatta sonuncuda espriyle doktorunun “İrem, burnunu bir daha açarsak kapatamayız” dediğini anlatmıştı. Bu kadar çok müdahale doğru mu? Kişi yapılan estetik müdahaleden memnun kalmadıysa bu kadar defalarca düzeltme ameliyatı geçirmesi doğru mu? 

Hastanın dokularının durumuna göre defalarca düzeltme ameliyatı yapılabilir. Bana özellikle yurtdışında 6-7 kez burun ameliyatı olmuş hastalar düzeltme için geliyor ve bunların pek çoğunda tatminkar bir sonuç alıyoruz. 

Türkiye’de ve dünyada estetik konusunda yapılan ameliyatlar en çok hangi fiziksel özellik için oluyor? İnsanlar kendiyle ilgili ne çok neyden memnun değil? 

Her bölge için ameliyatlar yapılıyor. Teknikler geliştiği ve sonuçlar eski yılla göre çok daha iyi olduğu için insanlar ameliyat olmaktan çekinmiyorlar. En çok meme, vücut şekillendirme, göz kapağı ve burun ameliyatları yapılıyor. 

Diğer yandan medikal uygulamalar, botoks, dolgu v sgibi işlemler çok rağbet görüyor. Yüz gerdirme ameliyatından çok korkan, tereddütleri olan birine ne önerirsiniz? Hayat boyu dolgu yaptırmak yerine bir kez yüz gerdirme ameliyatı geçirmek daha doğru mu ya da hangi durumlarda daha doğru? 

Botox, dolgu gibi işlemlerin etkisi farklı, yüz estetik ameliyatlarının etkileri farklı. Yüz germe yaptığımız hastalara da sonrasında yine botox yapmaya devam ediyoruz. 

Cerrahi müdahalelerde yaş sınırı var mı? 16 yaşında biri burun ameliyatı geçirmek istiyor ya da göz kapaklarını aldırmak istiyor diyelim. Ne önerirsiniz? 

17 yaşından itibaren estetik ameliyatlar yapabiliyoruz. Hastanın mevcut problemine göre karar veriyoruz. Tabii ki 25 yaşında bir kişiye yüz germe ameliyatı yapmak doğru değil ama 17 yaşında burun estetiği yapılabilir.

Bir bilim insanı olarak asıl yaşlanma belirtilerinin başladığı yaş sınırı sizce kaç? Tamamen gençleşme motivasyonuyla yapılan talepleri hangi yaşlarda tavsiye ediyorsunuz? 

Yaşlanma kişiden kişiye değişiyor. Bazı kişiler daha geç bazıları daha erken yaşlanıyor. Kişi daha genç ve daha güzel görünecek ise yapılacak işlemlerde bir yaş sınırı yok.