Magazin Eurovision 2023 şampiyonu İsveç oldu

Eurovision 2023 şampiyonu İsveç oldu

Paylaş
Eurovision 2023 şampiyonu İsveç oldu

2023 Eurovision Şarkı Yarışması büyük bir ilgiyle izlendi. Bu sene 67.'si düzenlenen Eurovision'un kazananı büyük bir çekişme sonrasında İsveç oldu. Ülkelerin çoğundan tam puan alan Loreen'in 'Tattoo' şarkısı birinciliği göğüsledi, Loreen, Eurovision’u iki kez kazanan ilk ve tek kadın olarak adını tarihe yazdırdı.

2023 Eurovision Şarkı Yarışması, Liverpool'da düzenlendi. Salı ve perşembe günleri finale kalan isimler netleşti. 13 Nisan Cumartesi günü ise final saat 22:00'de Eurovision resmi Youtube hesabından canlı yayımlandı. Yarışmanın sunuculuğunu ise Graham Norton, Hannah Waddingham, Julia Sanina ve Alesha Dixon üstlendi.

Haberin Devamı

LOREEN YARIŞMAYA DAMGA VURDU

Yarışma büyük çekişmeye sahne oldu ve liderlik Finlandiya ile İsveç arasında gidip geldi. 2023 Eurovision kazananı, ülkelerin oylaması sonucunda İsveç oldu. İsveç'e birinciliği Loreen'in Tattoo şarkısı oldu.

2023 EUROVİSİON FİNALİSTLERİ

Finale kalan ülkeler iki ayrı etapta sahne aldı.

İlk yarı: Avusturya, Portekiz, İsviçre, Polonya, Sırbistan, Fransa, Kıbrıs, İspanya, İsveç, Arnavutluk, İtalya, Estonya, Finlandiya.

İkinci yarı: Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Belçika , Ermenistan, Moldova, Ukrayna, Norveç, Almanya, Litvanya, İsrail, Slovenya, Hırvatistan, İngiltere.